Un nou ATAC terorist! Primul bilanţ este de 18 de morţi

Atentat cu mulţi morţi în Siria. Bilanțul victimelor atentatului sinucigaș, care a zguduit partea de est a capitalei siriene Damasc duminică dimineață, a crescut la 18 morți, informează Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

„Nouă persoane au fost ucise, între care civili și militari, în atentatul care a fost comis în piața Tahrir din Damasc”, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. „Cel puțin 15 de persoane au fost rănite”, a adăugat el.

Mass-media de stat siriene au informat anterior despre un atentat sinucigaș în piața Tahrir, afirmând că serviciile de securitate au dejucat alte două atacuri la intrarea în capitală, pe drumul care duce la aeroport.

„Autoritățile competente au urmărit trei vehicule capcană și au reușit să facă în așa fel ca două din ele să explodeze la intrarea în Damasc. Acestea au încercuit o a treia mașină capcană în piața Tahrir, unde un terorist (aflat la bordul său) a detonat-o, provocând un număr de morți și răniți”, a relatat mai devreme televiziunea siriană, citată de France Presse.

Potrivit directorului OSDO, forțele de securitate siriene au deschis focul asupra celor două vehicule capcană pe drumul care face legătura cu aeroportul și i-au ucis pe cei doi șoferii aflați la volanul lor.

„Am auzit focuri de armă în jurul orei locale 06:00 (03:00 GMT) și apoi a urmat o explozie, al cărei suflu a spulberat geamurile clădirilor din cartier”, a declarat pentru AFP Mohamed Tinavi, un locuitor din piața Tahrir.

El a adăugat că a văzut voluntari ai Semilunii Roșii, care se pregăteau să vină în ajutorul a doi militari, precum și două mașini carbonizate. Deflagrația a afectat grav un punct de control al forțelor de securitate siriene.

Imagini din piața Tahrir difuzate de televiziunile siriene arată numeroase mașini avariate și unele carbonizate. Se vede și un punct de control înnegrit de foc, în timp ce fațada unei clădiri este extrem de deteriorată.

UPDATE: Atentat sinucigaș la Damasc, mai mulți morți și răniți (televiziunea de stat)
Mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite duminică dimineața în urma exploziei unei mașini capcană la bordul căreia se afla un atacator sinucigaș în estul capitalei siriene Damasc, a relatat televiziunea de stat, care a menționat că alte două atacuri au fost dejucate, potrivit AFP și Reuters.
„Autoritățile competente au urmărit trei vehicule capcană și au reușit să facă în așa fel ca două din ele să explodeze la intrarea în Damasc. Acestea au încercuit o a treia mașină capcană în piața Tahrir, unde un terorist (aflat la bordul său) a detonat-o, provocând un număr de morți și răniți”, a relatat televiziunea siriană, citată de France Presse.

În schimb, agenția de presă oficială Sana, care citează o sursă a poliției din Damasc, afirmă că „teroriștii au detonat simultan trei vehicule capcană, două pe drumul spre aeroport, iar un al treilea în piața al-Ghadir”, sectorul Tahrir din estul Damascului.
„Atentatele teroriste au provocat un (număr) de morți, precum și răniți în rândul civililor, de asemenea și pagube materiale”, a adăugat sursa menționată.

„Am auzit focuri de armă în jurul orei locale 06:00 (03:00 GMT) și apoi a urmat o explozie, al cărei suflu a spulberat geamurile clădirilor din cartier”, a declarat pentru AFP Mohamed Tinavi, un locuitor din piața Tahrir.

El a adăugat că a văzut voluntari ai Semilunii Roșii, care se pregăteau să vină în ajutorul a doi militari, precum și două mașini carbonizate. Deflagrația a afectat grav un punct de control al forțelor de securitate siriene.

Damascul a fost ocolit în genere de lupte violente de la începutul conflictului în 2011, dar capitala siriană s-a confruntat cu o serie de atentate sângeroase, ce s-au soldat cu zeci de morți.

La mijlocul lunii martie, două atentate sinucigașe nerevendicate au lovit Damascul în mai puțin de două ore, făcând cel puțin 32 de morți. Cu cinci zile înainte, un dublu atac, revendicat de filiala Al Qaida în Siria, a lăsat în urmă 74 de morți.

Mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite duminică în urma exploziei unei mașini capcană la bordul căreia se afla un atacator sinucigaș în estul capitalei siriene Damasc, a relatat televiziunea de stat, care a menționat că alte două atacuri au fost dejucate, potrivit AFP și Reuters.

„Autoritățile competente au urmărit trei vehicule capcană și au reușit să facă în așa fel ca două din ele să explodeze la intrarea în Damasc. Acestea au încercuit a treia mașină capcană în piața Tahrir, unde un terorist (aflat la bordul său) a detonat-o, provocând un număr de morți și răniți”, a relatat televiziunea siriană, citată de France Presse.

Potrivit Reuters, care citează de asemenea televiziunea de stat siriană, cele două mașini capcană au fost distruse într-un loc separat în vestul capitalei Damasc.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.