Un nou atentat sângeros: Cel puţin 3 morţi şi 10 răniţi în EXPLOZIA de la un centru comercial VIDEO

Cel puţin trei femei, dintre care una cu cetăţenie franceză, şi-au pierdut viaţa, iar alte 10 persoane au fost rănite după ce un dispozitiv exploziv a fost detonat sâmbătă în toaleta unui centru comercial aglomerat din Bogota, au precizat surse oficiale citate de Reuters şi EFE. Anterior, primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa, evocând un „atentat laş la centrul comercial Andino”, a precizat că o femeie cu cetăţenie franceză a murit iar 11 persoane au fost rănite. „Tânăra (moartă) este o tânără franţuzoaică de 23 de ani”, le-a spus jurnaliştilor primarul Bogotei, conform agenţiei EFE.

Potrivit noilor informaţii difuzate de agenţia spaniolă, care citează Clinica del Country, alte două femei, de 27 şi 31 de ani, au decedat „ca urmare a leziunilor suferite”. Pe de altă parte, Parchetul columbian a anunţat că un procuror antiterorism va conduce ancheta în acest caz. Agenţia spaniolă a relatat anterior că preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a scris pe Twitter că a ordonat directorului Poliţiei, generalul Jorge Hernando Nieto, „să conducă investigaţia şi să-l ţină la curent”. De asemenea, şeful statului columbian şi-a exprimat „solidaritatea cu victimele”. Mai mulţi martori au declarat că explozia a fost foarte puternică şi că imediat s-a simţit un fum dens, conform Agerpres.

Conform AFP, potrivit primelor informaţii comunicate de poliţie, explozia s-a produs în jurul orei locale 17,00 (22,00 GMT) într-o toaletă a centrului comercial, care este situat într-o zonă foarte frecventată de străini. Reuters informează totodată că centrul comercial Andino, aflat într-o zonă exclusivistă a Bogotei, era plin de oameni veniţi să cumpere cadouri înaintea Zilei Tatălui, care se sărbătoreşte duminică în Columbia. Centrul a fost evacuat după explozia produsă la toaleta de femei de la etajul al doilea. Potrivit sursei citate, poliţia a indicat că dispozitivul exploziv ar fi fost plasat într-un vas de toaletă. Străzile din jurul centrului comercial au fost închise de poliţie, serviciile de securitate încercând să stabilească acum cine este responsabil pentru explozie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.