Un nou atentat sângeros :Sunt cel puţin 32 morţi şi 53 de răniţi IMAGINI şocante

Un nou atentat sângeros :Sunt cel puţin 32 morţi şi 53 de răniţi IMAGINI şocante

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Bilanţul provizoriu al exploziilor produse vineri într-o moschee şiită din Kandahar, în sudul Afganistanului, se ridică la cel puţin 32 de morţi şi 53 de răniţi, a declarat pentru AFP o sursă medicală.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

„Treizeci şi doi de morţi şi 53 de răniţi au fost aduşi la spital până acum”, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al spitalului central din Kandahar, sub acoperirea anonimatului.

Exploziile au lovit moscheea Fatemieh, cunoscută şi sub numele de moscheea Imam Bargah, în centrul Kandahar, al doilea cel mai mare oraş din ţară, la momentul rugăciunii săptămânale de vineri.

Atentat în Afganistan.  Moscheea era plină la ora atentatului. Cel puțin 15 ambulanțe au fost trimise la fața locului de autorități.

Atacul a fost, aparent, executat de un atentator sinucigaș.  Un martor citat de AFP susține că ar fi fost, de fapt, trei deflagrații: la intrarea principală, în locul unde credincioșii se spală și într-un al treilea loc, neprecizat.

Corespondentul BBC Secunder Kermani arată că este de așteptat ca atentatul să fie revendicat de ISIS-K, gruparea jihadistă locală afiliată ISIS.

Qari Saeed Khosti a afirmat că autorităţile strâng informaţii despre deflagraţie, care s-a produs în timpul tradiţionalei slujbe săptămânale a musulmanilor, la câteva zile după ce organizaţia Stat Islamic a revendicat bombardarea unei moschei şiite din oraşul Kunduz (nord), soldată cu numeroase decese.

Nematullah Wafa, fost membru al consiliului provincial local, a afirmat că explozia a avut loc la moscheea Imam Bargah, din centrul oraşului Kandahar, şi există numeroase victime, dar fără a oferi alte detalii.

Pe rețelele sociale au apărut imagini filmate la locul atentatul. Podeaua lăcașului de cult este acoperită de cadavre iar localnicii caută supraviețuitori.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.