Un nou record de infectări cu COVID-19 în Maramureș. Coronavirusul face prăpăd. Vezi câte persoane au murit din cauza coronavirusului!

Un nou record de infectări cu COVID-19 în Maramureș. Coronavirusul face prăpăd. Vezi câte persoane au murit din cauza coronavirusului!

Deces nr. 169, persoana masculina, categoria de varsta 70-79 de ani, a prezentat comorbiditati

Deces nr. 170, persoana feminina categoria de varsta peste 80 de ani, a prezentat comorbiditati.

 La nivelul județului Maramureș situația epidemiologică se prezintă, conform datelor existente la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, astfel:
 3768 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
 181 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
 1518 pacienți vindecați;
 266 pacienți internați în spital;
 18 pacienți internați la ATI, din care patru pacienți intubați;
 908 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
 1812 persoane carantinate;
 26191 teste efectuate până în prezent;
 213 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
 168 persoane decedate de la începutul pandemiei;
 Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și pot interveni modificări.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 64 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 85 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurii de către persoanele carantinate/izolate în locația declarată. În executarea misiunilor au fost utilizate 28 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 au fost primite două sesizări pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate.

S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 60 de agenți economici. În timpul executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 20 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dar și patru persoane care nu au respectat măsura de carantinare la domiciliu sau în locația declarată.

S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.