Un nou scandal în învăţământ. Trei profesori au fost reţinuţi, pentru fraudă la Bac

Trei profesori au fost reţinuţi şi alţi trei sunt cercetaţi sub control judiciar într-un doasar ce vizează fraudarea examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna 2013.

Robert Harabagiu, directorul celui mai mare colegiu tehnic din Buzău a fost audiat de procurori după ce, spun anchetatorii, fosta soţie, profesor corector în cadrul comisiei de evaluare, l-ar fi denunţat pentru că ar fi participat la falsificarea lucrărilor, el fiind vicepreşedintele comisiei de bacalaureat.

Potrivit stiridebuzau.ro, la comiterea falsului ar fi participat şi cele două profesoare care asigurau secretariatul comisiei. Acestea sunt Ionelia Linta, profesoară de chimie la Liceul cu Program Sportiv şi Mirela Stanciu, profesoară de informatică la Liceul Costin Neniţescu. Alte trei profesoare care au corectat lucrările au răspuns întrebărilor procurorilor, dar pentru că vină lor ar fi fost mai mică, ele sunt cercetate sub control judiciar.

Poliţiştii au făcut miercuri mai multe percheziţii informatice la locuinţele dascălilor implicaţi în fraudarea examenului de bacalaureat. Anchetatorii au găsit în urma verificării lucrărilor teze copiate la indigo. Există suspiciunea că tezele ar fi fost făcute acasă de profesorii corectori şi ulterior aduse la comisie. Joi, cei trei profesori reţinuţi vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.