Un pădurar a prins un animal preistoric, numit „fosila vie” -GALERIE FOTO

salamandra_01113900Un pădurar  a prins o salamandră chinezească uriaţă, care este cel mai mare amfibian în viaţă din lume şi este cunoscut drept „fosila vie”.

Bărbatul, numit de presă doar Xiao, susţine că a fost uimit să găsească gigantica salamandră înotând în apă, relatează Daily Mail.

Amfibianul, care măsoară 83 de centimetri lungime şi are o greutate de 5,5 kilograme, a fost descoperit în oraşul Heyuan.

După ce a ţinut-o o perioadă într-un acvariu improvizat, bărbatul a eliberat-o, sub ochii mai multor turişti curioşi.

salamandra2_69208700Deşi este una dintre cele mai vechi specii din lume, în prezent mai există doar câteva populaţii de salamandre uriaşe. Mai mult de atât, aspectul său a suferit foarte puţine modificări din perioada Jurassicului, mai exact de acum 170 de milioane de ani.

Se află pe lista speciilor pe cale de dispariţie

Deşi este în pericol de dispariţie, încă mai este privită ca o delicatesă de persoanele bogate din China. În ultimii 30 de ani, populaţia salamandrelor a scăzut dramatic din cauza distrugerii habitatului lor natural.

Cei mai mulţi consideră că salamandrele deţin proprietăţi anti-îmbătrânire, deşi nu există nicio evidenţă ştiinţifică ce poate atesta acest fapt.salamnadra4_53722000

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.