Un super-computer specializat în poker ar putea rezolva problemele omenirii

Un super-computer specializat în poker ar putea rezolva problemele omenirii

Lumea pokerului a asistat în anul 2017 la unul dintre cele mai interesante evenimente organizate vreodată: o partidă între o echipă de jucători profesionişti şi o inteligenţă artificială denumită Libratus, înfruntare care avea să se încheie în cele din urmă cu un succes la pas al robotului. Libratus a reprezentat de fapt o versiune mult îmbunătăţită a lui Claudico, un alt robot programat să joace poker, care însă cu câţiva ani în urmă avusese serios de furcă cu o echipă similară de jucători profesionişti, pierzând într-un final duelul. Nu a surprins atât victoria maşinăriei asupra oamenilor, cât diferenţa cu care aceasta a fost obţinută, ea reuşind să obţină de la jucători un profit de aproximativ 800.000$.

Ulterior, la sfârşitul toamnei anului trecut, Libratus a câştigat titlul de cea mai utilă inteligenţă artificială pentru anul 2017 şi cu toate că decizia poate a surprins o parte din audienţă, pare să aibă un temei mult mai puternic decât cel de suprafaţă, care aparent arată un simplu robot care obţine o victorie la poker – împotriva profesioniştilor.  Referitor la acest aspect, vedeta feminină de top în lumea pokerului din Marea Britanie, Liv Boeree, jucătoare cu câştiguri de peste 3 milioane de dolari în circuitul profesionist şi absolventă în urmă cu mai mulţi ani a Universităţii din Manchester, unde a primit o diplomă de absolvire în astrofizică, a explicat într-un video că îmbunătăţirea lui Libratus odată cu trecerea timpului va aduce beneficii în domenii vaste şi complexe, precum medicina, foametea la nivel mondial, daunele aduse mediului şi probabil va fi în stare să răspundă unor întrebări extrem de complexe legate de natura universului.

Liv Boeree consideră că, aşa cum ştiinţa se poate aplica în poker, ea se poate aplica în orice domeniu, iar robotul Libratus poate fi capabil să răspundă unora dintre cele mai mari enigme ale omenirii.

Cum ar fi ca în viitor să aflăm prin intermediul acestei inteligenţe artificiale răspunsuri la întrebări precum: cum se poate trata cancerul, o boală care în anul 2017 curma vieţile a zeci de milioane de suflete? De ce unii oameni sunt predispuşi alergiilor, iar alţii nu? O problemă al cărei răspuns încă nu poate fi oferit la această oră. Există viată extraterestră, fie ea şi sub formă simplistă de microbi ori bacterii care supravieţuiesc în condiţii improprii pe planete, exoplanete sau sateliţi? Vom putea călători cu viteze considerabil mai mari pe calea aerului în viitorul apropiat? Dacă da, ce limite vor atinge? Se spune că 90% din flora şi fauna mărilor şi oceanelor este încă nedescoperită. Va ajuta robotul Libratus la descoperirea a noi specii pe viitor? Ce s-a întâmplat înainte şi după Big Bang? Care este originea Universului şi cum a luat naştere totul?

Iată aşadar că, un robot care aparent prezintă algoritmi matematici doar pentru îmbunătăţirea unui joc de poker împotriva unei echipe de jucători profesionişti, pare să îşi fi câştigat titlul de cea mai utilă inteligenţă artificială a anului 2017 pe bună dreptate, întrucât Libratus este deja construit şi orientat spre a răspunde pe viitor celor mai mari mistere ale omenirii rămase neelucidate până în prezent.

FOTO>>>> https://images.pexels.com/photos/236093/pexels-photo-236093.jpeg?w=940&h=650&auto=compress&cs=tinysrgb >>>>>> Source: Pexels

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.