Un tânăr din Fărcașa,decedat în Italia, a fost adus acasă și înmormântat creștinește!FOTO

Un tânăr din Fărcașa,decedat în Italia, a fost adus acasă și înmormântat creștinește!FOTO

Colaborarea dintre o asociaţie a românilor din Italia,„Centro Di Assistenza E Servizi Dei Cittadini Romeni In Italia” ,Consiliul Judeţean Maramureş şi comuna Fărcaşa, a facut ca trupul neînsufleţit al unui tânăr cetăţean al comunei să poată fi adus acasă din Italia în Romania şi să fie înmormântat în Fărcaşa după obiceiul locului.Călin Gheorghe Sidro (31 ani),din Fărcașa era plecat, de mai mulți ani,la muncă în Italia.

În luna septembrie a anului trecut a decedat pe meleaguri străine dar, din diferite motive, tupul neînsuflețit n-a putut fi adus până acum în România.

Sîmbătă,7 ianuarie, 2017,în prezența rudelor,consătenilor si autorităților locale,Călin Gh.Sidro a fost înmormântat în cimitirul ortodox din Fărcașa.

Această colaborare între administraţia publică din România şi o organizaţie de voluntariat română din străinătate se vrea a fi un exemplu de bune practici în slujba cetăţeanului care ar trebui să ducă la consolidarea unui raport permanent de colaborare şi susţinere între administraţiile publice din România şi organizaţiile române de voluntari din străinătate.

Dacă vom rămâne indiferenţi la problemele semenilor noştri dacă nu ne va păsa de aceştia nu ne mai putem numi creştini.

Multumim pe această cale domnului Leontin Cojocea ,preşedintele CASCRI, Consiliului Judeţean Maramureş și Parohiei Orodoxe Fărcaşa pentru serviciile funerare.

(Informații primite de la d-l Flavius Nicoară,consilier Serviciul public de Asistență Socială,Primăria Fărcașa)

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.