Un tip de orez mai puțin cunoscut îi contrariază pe români. Când îl fierbi apa se colorează în violet

Orezul negru nu este uitat complet de umanitate, dar este cultivat în cantităţi relativ restrânse faţă de celelalte tipuri de orez. Este un tip de orez foarte vechi care a crescut în India de secole, în special în regiunile nordice şi sudice. In China antică orezul negru era consumat doar de către nobili, care interziceau consumarea lui de către oamenii simpli.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Enumerând beneficiile acestui orez, Macrobiotic Nutritionit and Health Practitioner spune că este bogat în antioxidanţi care ajută diabeticii, cardiacii şi sporeşte activitatea cerebrală, potrivit food.ndtv.com. Este minunat pentru piele şi păr graţie conţinutului bogat de Vitamina E. În componenţa sa se găsesc fibre şi fier, o sursă foarte bună pentru vegetarieni.

Super oferta DUBAI. Plecare cu avionul din Cluj in 5.10,12.10,19.10 si 26. de la 529 euro/persoana

1. Antioxidanţii

Nivelul acestora este mai mare decât în cazul altor cereale şi ajută la prevenirea bolilor de inimă, a diabetului şi chiar a cancerului. De asemenea, îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi reduce inflamaţiile. În plus, Vitamina E este benefică sănătăţii ochilor, a pielii şi sistemului imunitar.

2. Detoxifiant natural

Fitonutrienţii din orezul negru ajută la curăţarea organismului de boli care provoacă toxine. În plus, ajută ficatul să elimine toate substanţele nedorite.

3. Sursă bogată de fibre

Orezul negru are aproximativ trei grame de fibre la o jumătate de porţie. Acest conținut bogat de fibre ajută la reglarea tranzitului intestinal, prevenind constipația, diareea și balonarea. Fibrele ajută la colectarea şi eliminarea toxinelor din tractul digestiv, eliminând totul, ca ultimă etapă a digestiei. Fibrele oferă, de asemenea, corpului dumneavoastră un sentiment de saţietate după consum, care vă împiedică să consumaţi alte alimente grase, ajutând astfel la scăderea în greutate.

4. Previne riscul apariţiei diabetului

Pentru a evita riscul de diabet și obezitate, se recomandă consumul de boabe întregi. Întregul bob de orez este locul în care toată fibra este stocată. Fibra este capabilă să ajute glucoza (zahărul) din cereale să fie absorbită de organism pe o durată mai lungă de timp, menținând astfel niveluri consistente de zahăr.

5. Previne riscul obezităţii

Pentru persoanele care se luptă cu obezitatea, orezul negru este cea mai bună variantă de orez pe care îl pot consuma. Bogat în fibre, orezul negru vă oferă nu numai senzația de saţietate, prevenind astfel supraalimentarea,dar studiile arată că orezul negru ajută la prevenirea rezistenței la insulină, care este adesea legată de riscul apariției diabetului zaharat și a obezității.

6. Conţinut bogat în proteine

Motivul pentru care medicul te-a sfătuit să reduci consumul de orez este cantitatea mare de carbohidraţi, în comparaţie cu un conţinut mic de proteine. Proteinele sunt esenţiale în dezvoltarea muşchilor şi pierderea greutăţii în exces. Orezul negru oferă o cantitate mai mare de proteine față de alte „variante mai sănătoase“. Acestea conțin 8,5 grame de proteine într-o porție de 100 grame, în timp ce orezul brun și roșu conțin 8 grame și respectiv 7 g de proteine pentru aceeași porție. Pe de altă parte, orezul alb conține doar 6,8 g de proteine.

7. Ajută la menţinerea sănătăţii inimii

Consumul de orez negru poate avea un impact pozitiv și asupra nivelului sănătos al colesterolului. Antocianinele fitochimice (antocianina este un fenol din plante care este responsabil cu pigmentarea alimentelor şi un puternic antioxidant) găsite în orezul neagru reduc colesterolul lipo-proteic (LDL) cu densitate scăzută, cunoscut și sub numele de colesterolul rău, care contribuie în mod obișnuit la bolile cardiovasculare. De asemenea, reduce nivelul total de colesterol.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.