Un transport de televizoare LED confiscat de inspectorii antifraudă fiscală

În urma unui control în trafic pe şoseaua de centură a municipiului Bucureşti inspectorii antifraudă fiscală au confiscat 95 televizoare 3D SMART LCD-LED, marca Samsung, cu diagonala 138 cm, deoarece au constatat că erau transportate fără a fi însoţite de factură fiscală, aviz de insoţire sau orice alt document care să ateste provenienţa.

Conform societăţii de transport, locul încărcării era portul Constanţa, iar locul descărcării ar fi fost o localitate din Lituania. De fapt televizoarele, care au o valoare de piaţă de cca 97.000 euro, au fost încărcate în Lituania şi au fost introduse în România prin punctul de trecere a frontierei Petea, jud. Satu Mare, fără a fi declarate, urmând a fi comercializate pe teritoriul ţării.

Reprezentanţii firmei producătoare au certificat că televizoarele sunt autentice, fiind fabricate în Ungaria şi vândute în Lituania. Echipamentele electronice confiscate urmează a fi valorificate conform prevederilor legale în vigoare.

Acţiunea de control se circumscrie obiectivului DGAF de a preveni, identifica şi combate evaziunea fiscală în domeniile cu un grad de risc ridicat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.