Un vameş găsit cu o avere nejustificată, este tot mai aproape de a rămâne fără ea!

vamaUn proces care se judecă de mai mulţi ani după un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate care l-a găsit pe un vameş din Timiş cu o avere nejustificată este aproape de finalizare. La ultima sentinţă emisă în acest dosar, ANI a obţinut câştig de cauză.
Un vameş de la Moraviţa, judecat şi în dosarul de corupţi din vămi, a fost găsit în 201, de Agenţia Naţională de Integritate, cu avere o nejustificată de peste 60.000 de euro. În urma raportului întocmit de ANI a fost sesizată Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care a stabilit că raportul ANI nu este corect, vameşul obţinând averea licit.
Ordonanţa Comisiei de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a fost contestată la aceeaşi instanţă, iar magistraţii au dat dreptate Agenţiei Naţionale de Integritate, anulând ordonanţa care stabileşte că vameşul a obţinut averea în mod licit.
Sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea Supremă, unde dosarul se află pe rol. Dacă magistraţii Înaltei Curţi menţin sentinţa Curţii de Apel, averea nejustificată a vameşului poate fi contestată. Există, însă, şi posibilitatea ca sentinţa să fie modificată, iar raportul ANI să fie anulat. O altă variantă este ca sentinţa să fie casată şi dosarul trimis spre rejudecare.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.