Un vişeuan, consul onorific al Republicii Moldova

consulLa Chicago, la finele anului trecut, a fost inaugurat un Consulat Onorific al Republicii Moldova. Evenimentul de inaugurare a avut loc în prezenţa corpului consular şi diplomatic, Oficiul Guvernatorului din Illinois, oameni politici şi antreprenori din Chicago, numeroşi membri ai comunităţilor naţionale.  “Deschiderea acestui Consulat Onorific reprezintă dorinţa Republicii Moldova de a zidi poduri trainice peste ocean cu autorităţile oraşului Chicago, cu lideri de afaceri şi instituţii deschise spre dialog, investiţii şi inovaţie”, a declarat la eveniment Igor Munteanu, Ambasadorul moldovean la Washington.

Consulul Onorific al Republicii Moldova în Chicago a fost desemnat miliardarul român stabilit în SUA, Dorel Năsui. Compania pe care o conduce, American International Radio, a obţinut, an de an, premiul pentru cel mai mare distribuitor de produse radio PCR/AAD (Biggest Motorola PCR/AAD Distributor).

“Moldova este o ţară de o frumuseţe extraordinară, plină de istorie, de cultură, de resurse naturale şi umane, precum şi de o largă diversitate de vinuri excelente. Amplificarea relaţiilor economice, culturale şi politice dintre Moldova şi statul Illinois vor fi priorităţile mele principale în exerciţiul funcţiei mele”, a susţinut Doru Năsui.

Inginerul Doru Năsui s-a născut la Vişeu de Jos, în 1956, în familia avocatului Gavrilă Năsui. Studiile gimnaziale, liceale şi cele  superioare le-a făcut la Bucureşti. Din 1987 s-a stabilit în SUA.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.