Unsprezece medalii, dintre care şase de aur, pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2014

Olimpicii români au obţinut unsprezece medalii (şase medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz), la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 – 11 iulie, în Republica Sakha (Federaţia Rusă). Elevii români au obţinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie.

Pe discipline, rezultatele olimpicilor români sunt următoarele:

1) Chimiemedalii de aur – Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Cristian Robert Râclea (clasa a X-a/la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi), medalie de argint – Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

2) Matematică: medalie de aur – Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), medalie de argint – Rareş Ştefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz – Theodor Răzvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

3) Informaticătrei medalii de aur – Darius Marian (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Stelian Teodor Ionescu şi Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

4)  Fizicădouă medalii de argint – Andrei Cătălin Răduc şi Horia Petru Nicolăescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La concursul de fizică a participat şi Mihai Ovidiu Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia. Lotul olimpic revine în ţară vineri, 11 iulie, ora 20:05 (ora aterizării aeronavei), pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.