Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii a fost descifrat. Adevărul i-a uluit pe mulți

Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii a fost descifrat. Adevărul i-a uluit pe mulți

Cercetătorii au adus o veste care va șoca pe toată lumea. Ce mister a fost deslușit de specialiști abia acum, după ani și ani în care nu s-a putut oferit o explicație? Două secole mai târziu s-a aflat totul.

Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii a fost descifrat

Un inginer pensionat a găsit o explicație pentru misterul din spatele tunelului creat de Isambard Kingdom Brunel. Brunel s-a născut pe data de 1806 într-o familie cu încă două surori. Tatăl său i-a predat noțiuni de fizică, matematică și desen tehnic, iar la 14 ani a fost trimis în Franța pentru a-și continua studiile. La 20 de ani, acesta s-a reîntors în Anglia și a primit primul său post important – inginer asistent la lucrările de construcție ale marelui tunel Thames Tunnel care urma să traverseze Tamisa între Rotherhithe și Wapping.sursa

Brunel a construit Box Tunnel în anul 1841, care se întindea la două mile între Bath și Chippenham. Mulți ani istoricii au crezut că inginerul a proiectat tunelul pentru ca soarele de la răsărit să strălucească de ziua lui – 9 aprilie, dar teoria a fost anulată în favoarea uneia noi. Peter Maggs a cercetat mai bine totul, așa că a luat în detaliu arborele său genealogic până a ajuns la concluzia că inginerul ar fi putut să proiecteze tunelul astfel încât fenomenul să se producă pe data de 6 aprilie – ziua de naștere a surorii sale, conform dailymail.co.uk. 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.