Urmărit de autorităţile spaniole, prins de poliţiştii maramureşeni

Poliţiştii de investigaţii criminale au depistat un bărbat, căutat la nivel internaţional de autorităţile judiciare din Spania, pentru furt calificat.

Ieri, 21 august, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Sighetu Marmaţiei, pe baza colaborării cu cei de la Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri din cadrul I.P.J. Maramureş, au pus în executare un mandat european de arestare, emis de autorităţile spaniole, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din Sighetu Marmaţiei.

Acesta era urmărit pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat pe teritoriul Spaniei. Cel în cauză este bănuit că, în luna ianuarie 2005, ar fi sustras prin efracţie, împreună cu alţi complici, 250 baxuri cu ţigări şi un autovehicul din clădirea unei companii.

Pentru depistarea persoanei în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a emis pe numele lui ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă în vederea predării către autorităţile spaniole. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Maramureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.