VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!

polPoliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Maramureş împreună cu poliţişti de la Serviciul Rutier Maramureş s-au întâlnit cu elevi din clasele 0 – 4 aflaţi în Tabăra Şcolară Summer Joy – Internaţional English Camp organizată la Şcoala Gimnazială Lucian Blaga din Baia Mare.polpol

Activitatea s-a desfăşurat pe două grupe de vârstă, clasele 0 – 2 şi 3 – 4, şi a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă şi reducerea riscului de victimizare a copiilor în perioada vacanţei de vară.

Întâlnirea a avut un caracter interactiv. Poliţiştii de prevenire le-au prezentat elevilor proiecţii video cu poveşti cu tâlc referitoare la navigarea pe internet în siguranţă, alegerea locurilor de joacă, comportamentul în situaţia în care rămân acasă singuri ori se află în pericol, situaţiile în care pot apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 etc. şi au discutat despre mesajele preventive ale acestor materiale.

Poliţiştii rutieri le-au explicat copiilor importanţa respectării regulilor de circulaţie atunci când se deplasează pe jos, cu bicicleta, cu rolele precum şi alegerii locului de joacă astfel încât să nu fie expuşi riscului de a deveni victime ale accidentelor de circulaţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.