Valinhos si Fărcașa, doi poli opuși,interconectați pe harta lumii

Între România și Brazilia este o distanță de peste 10.000 de Kilometri. O ţară aflată în emisfera sudică, „la capătul lumii”, este  prin definiţie o ţară foarte îndepărtată. Cum Brazilia se găseşte la jumătatea Americii de Sud, şi nici măcar în Nordul acesteia,  ea simbolizează,pentru mulți dintre noi, tărîmul inaccesibil. Însă, de-a lungul timpului, oamenii au demonstrat că aceste distanțe,prin legături bazate pe sentimente si interese comune, pot fi reduse considerabil.

Orasul Valinhos,având peste 130.000 de locuitori, este situat în statul Sao Paulo fiind supranumit și orașul smochinilor.Urbea braziliană s-a dezvoltat în jurul catedralei „Sao Sebastiao”  (Sfântul Sebastian) cel care este considerat si protectorul orașului. Cea mai mare parte,aproximativ două treimi din zonă este o comunitate rurală întinsă pe circa 89 km 2

Jesiele Neves de Lima,s-a născut și se întoarce de fiecare dată, cu drag în acest orașunde,la fel ca și în Sârbi , concernul american Eaton, are o sucursală . Jesiele Neves de Lima este managerul Fabricii Eaton din Gummersbach,Germania. Fabrica din Gummersbach are strânse legături cu cea din Sârbi,la cele două unități producându-se aproximativ aceași gamă de contactoare. În acestă calitate, în februarie 2016, a făcut o vizită la Eaton Electro Producție Sârbi, ocazie cu care a vizitat  comuna fiind primită și la Primăria Fărcașa.

Deosebit de impresionată de ceea ce a găsit la  noi,aspectul comunei, maiestuozitatea Bisericii de lemn din Buzești, remarcabilă prin volum și sobrietate, infrastructura,credința, căldura și ospitalitatea oamenilor au făcut-o să prezinte ceea ce a văzut în România si autorităților orașului natal. De altfel, prin intermediul paginii de Facebook a comunei Fărcașa, este la curent cu tot ceea ce se întâmplă în comunitate.

Astăzi,10 martie, 2017,Jesiele Lima, însoțită de managerul Fabricii Eaton din Sârbi, Pamela Pop, a revenit în Fărcașa aducând și un dar din partea primarului si viceprimarului oarșului Valinhos: un album care conține și un mesaj, special, adresat primarului comunei Fărcașa, Ioan Stegeran.

Emoționat și încântat de darul primit, primarul Ioan Stegeran  a mulțumit călduros nutrind speranța realizării, în viitor, a unor legături durabile între comunitățile noastre.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.