VAMEȘII au rămas pur și simplu STUPEFIAȚI. Ce au găsit aceștia într-un container în care ar fi trebuit să fie… BANANE

VAMEȘII au rămas pur și simplu STUPEFIAȚI. Ce au găsit aceștia într-un container în care ar fi trebuit să fie… BANANE.

Autorităţile spaniole au anunţat marţi că au confiscat într-un port circa 6 tone de cocaină, cu o valoare estimată de 210 milioane de euro, una dintre cele mai importante capturi de cocaină din Europa, potrivit Ministerului de Interne spaniol, relatează AFP.

Garda civilă şi poliţia de frontieră au descoperit 5,88 de tone de cocaină pură pe data de 28 noiembrie, ascunse într-un container în care ar fi trebuit să se afle banane, şi care a sosit în portul Algesiras din Andaluzia, provenind din Medellin, Columbia, se arată în comunicatul ministerului spaniol, scrie agerpres.ro.

Poliţia a arestat un spaniol care se ocupa de activitatea de import a companiei de distribuţie a fructelor şi legumelor cu sediul la Barcelona, care a folosit containerul.

Doi presupuşi complici, un cetăţean din Honduras şi unul din Portugalia, care locuiesc în Barcelona, au fost de asemenea arestaţi. „Este cea mai mare cantitate confiscată într-un container în Spania”, a scris Ministerul de Interne spaniol, şi „una dintre cele mai importante din Europa”.

Destinaţia finală a containerului de banane era oraşul catalan El Prat de Llobregat, unde se află aeroportul din Barcelona. Spania este principalul punct de intrare al drogurilor în Europa, datorită proximităţii sale cu Africa de Nord, regiune producătoare de canabis, şi a legăturilor sale cu America de Sud de unde provine cocaina.

Sursa: evz.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.