Verdens Beste – cea mai bună PRĂJITURĂ DIN LUME

Verdens Beste – cea mai bună PRĂJITURĂ DIN LUME
Verdens Beste a fost votată prăjitură naţională a Norvegiei. Cea mai bună prăjitură din lume are două blaturi subţiri pe baza de unt şi o bezea crocantă presărată cu fulgi de migdale prăjite, iar crema este una pufoasă de vanilie şi frişcă.

Oferte Early Booking pana la 31 ianuarie! Profita acum!

INGREDIENTE pentru blat (tavă 40×30 cm)

100 gr unt la temperatura camerei

100 gr zahăr

100 gr făină

un plic praf de copt

gălbenuşuri

4 linguri lapte

Ingrediente pentru bezea

albuşuri

100 gr de zahăr

linguriţă zeamă de lamaie

100 gr fulgi de migdale

Verdens Beste a fost votată prăjitură naţională a Norvegiei. Cea mai bună prăjitură din lume are două blaturi subţiri pe baza de unt şi o bezea crocantă presărată cu fulgi de migdale prăjite, iar crema este una pufoasă de vanilie şi frişcă.

Ingrediente pentru crema

gălbenuşuri

20gr amidon

20 gr înă

100gr zahăr

450ml lapte

5 gr gelatină + apă rece

300ml smântână pentru frişcă (foarte rece)

Verdens Beste a fost votată prăjitură naţională a Norvegiei. Cea mai bună prăjitură din lume are două blaturi subţiri pe baza de unt şi o bezea crocantă presărată cu fulgi de migdale prăjite, iar crema este una pufoasă de vanilie şi frişcă.

PLAN DE LUCRU – cea mai bună prăjitură

Pentru început prajim uşor fulgii de migdale. Îi punem într-o tigaie şi lăsăm câteva minute pe foc, amestecăm din când în când pentru a nu se arde.

Pentru prepararea blatului, mixăm untul la temperatura camerei împreună cu zahărulpână cândobţinem consistentă unei creme.

Adăugăm pe rând gălbenuşurile şi mixăm, apoi turnam înă amestecată cu praful de copt (cernute) şimixămLa final adăugăm şi laptele şi omogenizam până obţinem aluatul.

Întindem aluatul într-o tavă (40x 30 cm). Am folosit o formă dreptunghiulară cu pereţii detasabili. Acoperim cu o hârtie de copt fundul tăvii. Apoi distribuim uniform aluatul obţinut.

Pentru bezea, mixăm albuşurile cu un praf de sare şi zeamă de lămâie, iar spre final adăugăm zahărulşi mărim viteză şi mixăm până obţinem o spumă fermă.

Întindem spumă de albuşuri peste blatul de gălbenuşurinivelăm apoi adăugăm fulgii de migdale.

Verdens Beste a fost votată prăjitură naţională a Norvegiei. Cea mai bună prăjitură din lume are două blaturi subţiri pe baza de unt şi o bezea crocantă presărată cu fulgi de migdale prăjite, iar crema este una pufoasă de vanilie şi frişcă.

Lăsăm la cuptorul încins la 170 grade pentru 25 minute. Apoi scoatem din cuptor tavă şi lăsăm blatul  se răcească complet apoi îl desprindem cu grijă de pe hârtia de copt şi îl porţionăm în 2 jumătăţi de dimensiuni 30x 20 cm

Prepararea cremei o începem prin hidratatrea gelatinei în 2-3 linguri de apă rece. Punem laptele pe foc şi îl lăsăm  ajungă la punctul de fierbere, apoi luăm de pe foc. Într-un bol mixăm gălbenuşurileîmpreună cu zahărul

Adăugăm înă amestecată cu amidonul şi mixăm în continuareTurnam în fir subţire laptele pesteacest amestec şi mixăm la viteză mică. Punem la foc mic şi amestecăm continuu până obţinemconsistentă unei budinci (creme patissiere).
crema  se răcorească câteva minute, apoi punem pe foc mic gelatină pentru a se dizolvăcristatele ( fără a ajunge la punctul de fierbere, pentru  îşi pierde proprietăţile). Adăugăm gelatinădizolvată în crema călduţă şi amestecăm uşor.

Lăsăm crema  se răcească până ajunge la temperatura camerei. Apoi incorporam uşor cu o spatulăde silicon, frişcă bătutăAdăugăm mai întâi câteva linguri apoi restul şi incorporam.

Lăsăm la frigider 15- 20 minute (  se mai întărească puţîncrema este destul de moale) timp încare mai amestecăm pentru a nu începe  se coaguleze gelatină. Apoi distribuim uniform toatăcrema pe o jumătate de blat.

Acoperim cu cealaltă jumătate.

Lăsăm prăjitură la rece pentru cel puţîn 4 ore pentru a se întări crema.

Poftă bună la cea mai bună prăjitură din lume!

sursa: retete-haplea.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.