VERNISAJ la Le MERIDIEN

vernisaj meridian 1Sub titlul A NEW PERSPECTIVE (O nouă perspectivă), la “Artist`s Space”, în hotelul Le MERIDIEN din centrul Vienei, a fost prezentat VERNISAJUL unei noi  expoziţii de artă modernă, cu lucrări ale artistei plastice Anneliese Schrenk, absolventă a Academiei vieneze de Arte.

În 15 ani de muncă creatoare, Anneliese Schrenk şi-a prezentat lucrările (multe dintre acestea aflate acum în diverse colecţii private şi de stat) în peste 45 de expoziţii interne şi internaţionale. Cele 6 creaţii din piele neagră intitulate “Ohne Titel: 1,2,3,4,5 şi 6”, cu valori între 4.200 € şi 21.800 €, au fost admirate (cu un semn de întrebare) de către cei 50-60 de invitaţi, printre care am recunoscut şi reprezentanţi de seamă ai HI-Siciety vieneze, precum omul de afaceri Friedrich Schiller sau aristocrata Gräfin Evi Walderdorff.

Cu o simbolică absconsă, aproape neînţeleasă de unii iubitori de artă modernă prezenţi la vernisaj, tânăra artistă Anneliese Schrenk a încercat să ne convingă de puterea sa de creaţie prin a demonstra vitalitatea eternă a pielii animale prelucrate, vopsite şi transformate în artă modernă.

La întrebarea „Ce reprezintă culoarea neagră, pământie a lucrărilor sale, expuse cu această ocazie?”, Anneliese Schrenk a explicat că, pentru domnia sa, culoarea neagră, pământie nu înseamnă tristeţe, întuneric, ci stabilitate, robusteţe, eternitate, având în vedere că, de fapt, negrul nu este culoare ci reprezintă ori lipsa tuturor culorilor ce alcătuiesc lumina, ori combinarea mai  multor pigmenți.

Dacă negrul lucrărilor expuse emana parcă un sentiment de tristeţe, după bogatul bufet şi mai multe pahare de bere, de vin sau de proseco, la final, tot evenimentul a fost văzut în roz.

Cronică artistică transmisă de
Agnes ORBAN

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.