Veste excelentă pentru toți salariații! Zile libere în plus de la stat, pe lângă cele din sărbători legale

Veste excelentă pentru toți salariații! Zile libere în plus de la stat, pe lângă cele din sărbători legale

Se acordă mai multe zile libere părinților când se închid școlile, arată proiectul de lege care a fost depus la Senat. Prevederile arată că doar părinții ai căror copii au vârsta de până la 12 ani și care sunt înregistrați în unități de învățământ pot beneficia de libere.

Antalya cu avionul din Baia Mare.  Vezi aici oferta

Părintele în cauză, care primește o zi liberă, are dreptul la zile libere plătite pe perioada în care autoritățile competente deecretează închiderea școlilor unde studiază copii lor.

Mai mulți deputați ALDE și unul din PSD au depus în Parlament proiectul conform cărora părinții să beneficieze de zile libere atunci când școlile unde studiază micuții lor sunt închise. Proiectul de lege se referă la angajații la stat și cei din mediul privat care au copii de peste 12 nai înscriși la unități de învățământ.

“Îndemnizația pentru fiecare zi liberă se plătește din capitolul aferent cheltuielilorde personal din bugetul de venituri și cheltuieli al angajatorului și este egala cu salariul corespunzator al unei zile lucrătoare”, mai arata sursa citata. Propunerea a fost înregistrată la iroul permanent al Camerei Deputaților care a stabilit în data de 11 martie ca domeniul reglementat este de competența decizională venită din partea Camerei Deputaților.

“Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare acordarea unor zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățămant unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu. Propunerea acorda dreptul unuia dintre părinți de a sta acasă cu copilul, dacă acesta are vârsta de până în 12 ani sau daca este încadrat în categoria persoanelor cu dizabilități. În situația familiilor monoparentale, zilele libere se acorda părintelui care este și tutorele legal al copilului.”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.