Veste MARE pentru TOŢI ŞOFERII care dau cu maşina în gropi

Compania de Drumuri a plătit anul trecut 666.500 de lei către asigurătorii care au dat-o în judecată, cu 75% mai mult decât în anul anterior. Nota de plată pentru drumurile proaste a crescut cel mai mult în Iaşi, unde nu au fost suficiente fonduri pentru lucrările de întreţinere a şoselelor.

Şoferii care îşi avariază maşinile în groprile de pe autostrăzi sau drumuri naţionale şi le pot repara pe cheltuiala firmelor de asigurări cu care au contract. La rândul lor, firmele de asigurări se îndreaptă împotriva Companiei de Drumuri pentru recuperarea cheltuielilor.

Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin intermediul celor şapte regionale, a achitat anul trecut companiilor de asigurări suma de 666.500 lei, în baza sentinţelor judecătoreşti definitive.

Suma achitată în 2016 este cu 75% mai mare faţă de cea din 2015, de circa 381.600 lei, conform datelor CNAIR, furnizate ECONOMICA.NET.

Regionala Iaşi, campioană la creşterea plăţilor către asigurători

Regionala Iaşi a achitat anul trecut 139.000 de lei firmelor de asigurări, în urma proceselor pierdute, mult mai mult faţă de 2015, când a plătit 12.000 de lei.

„DRDP Iaşi este executată silit de către companiile de asigurări din cauza întârzierilor la lucrările de întreţinere curentă. O parte dintre aceste lucrări nu au primit o finanţare suficientă”, au explicat reprezentanţii regionalei.

La Bucureşti se mai taie din pretenţiile asigurătorilor

DRDP Bucureşti a achitat anul trecut asigurătorilor suma de 122.300 lei, în baza a 24 sentinţe judecătoreşti rămase definitive. „În anul 2016, instanţele au soluţionat definitiv şi alte 29 de dosare care au ca obiect acţiuni în regres împotriva subscrisei, în sensul respingerii pretenţiilor formulate”, au menţionat reprezentanţii CNAIR.

Aceştia au adăugat că, în anul 2015, DRDP Bucureşti a achitat asigurătorilor, în baza a 23 de sentinţe judecătoreşti rămase definitive, suma de 121.500 lei.

Clujul a depăşit Capitala la plăţile către asigurători

Regionala care conduce detaşat topul direcţiilor de la Drumuri după valoarea plăţilor către asigurători este cea din Cluj. DRDP Cluj a efectuat anul trecut plăţi în valoare de 293.800 lei către firmele de asigurare, mult peste nivelul de 119.400 din anul precedent. Regionala din Ardeal a depăşit-o astfel pe cea din jurul Capitalei la acest capitol.

„Companiile de asigurări nu au o evidenţă riguroasă a plăţilor efectuate la timp de către D.R.D.P. Cluj, iar în urma acestor neconcordanţe se ajunge la executare silită”, au explicat reprezentanţii acestei regionale.

Braşovul evită cheltuielile cu executările silite

Singura regională care a achitat către asigurători mai puţini bani în 2016 decât în 2015 este cea din Braşov. În marea majoritate a cazurilor de recuparare a daunelor acordate asiguraţilor ale căror maşini au fost avariate în denivelările părţii carosabile, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a achitat de bună voie sumele reţinute prin sentinţele definitive şi irevocabile. Astfel au putut fi evitate cheltuielile de executare, au precizat reprezentanţii regionalei.

Aceştia precizează că, potrivit entinţelor definitive şi irevocabile, la Braşov a fost achitată suma de 58.600 lei în 2016, sub nivelul de circa 96.800 lei din 2015.

Citeste continuarea pe economica.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.