Veste senzaţională pentru elevii din România! Pe lângă alocaţie, vor mai primi încă 55 de lei în plus! Ce trebuie să facă

elevii730Vacanţa se apropie de final, dar elevii din România au motive serioase de bucurie! Ministerul Educaţiei vrea să le ofere, pe lângă alocaţie, un nou bonus de 55 de lei. Iată ce trebuie să faci pentru a primi această sumă

Ministerul Educatiei vrea sa le deconteze liceenilor de clasele a XI-a si a XII-a cheltuielile cu manualele scolare, in limita maxima a 55 de lei pentru fiecare elev. Potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat astazi, decontarea se realizeaza pentru anul scolar 2015-2016.

Proiectul vine dupa ce doua asociatii de elevi au acuzat Ministerul Educatiei ca nu respecta legea, pentru ca liceenii din ultimele clase nu mai primesc manuale scolare gratuite de 4 ani, desi Constitutia si legea educatiei prevad aceasta gratuitate.

Ministerul Educatiei precizeaza ca numarul estimat de beneficiari in anul scolar 2015-2016 este de 362.512 elevi si ca suma estimata pentru decontarea manualelor scolare este de 19.938 mii lei si va fi avansata din bugetul Ministerului Educatiei – care urmeaza a fi suplimentat la rectificare cu aceasta suma.

Loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.