Veste ŞOC despre FACTURI! Se întîmplă de AZI

Veste ŞOC despre FACTURI! Se întîmplă de AZI

Facturile de energie electrică emise pentru consumul din luna februarie, şi care urmează spă fie plătite în luna martie, vor fi cu 6,5 lei pe lună, mai mici, ca urmare a eliminării taxei radio-tv.

Factura

La 1 fabruarie intră în vigoare legea 1/2007, prin care au fost eliminate 102 taxe nefiscale, printre care şi taxa radio-TV, care era plătită de populaţia României prin factura de energie electrică. Taxa radio are o valoare de 2,5 lei, iar taxa pentru serviciul public de televiziune de 4 lei, aşadar eliminarea celor două taxe va însemna o reducere de 6,5 lei la factura de energie electrică, începând cu data de 1 februarie.

Reducerea procentuală ţine de consumul de energie al fiecăruia. În Bucureşti, spre exemplu, ar însemna o reducere de 10% pentru un consum de 100 kW, adică cel al unui apartament de două camere, la cel mai întâlnit tarif reglementat.

La 1 ianuarie, factura la electricitate a scăzut cu circa 4%, ca urmare a reducerii tarifului de distribuţie, a eminării taxei pe construcţii speciale şi a reducerii cotei standard de TVA de la 20% la 19%.

sursa:economica.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.