Vestea ANULUI pentru pensionari! Se intampla din SEPTEMBRIE! Schimbare URIASA la pensii

Vestea ANULUI pentru pensionari! Se intampla din SEPTEMBRIE! Schimbare URIASA la pensii

Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor! Ministerul Muncii are două săptămâni să decidă clar cum se va aplica noua lege a pensiilor, pentru că din septembrie începe marea recalculare.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferta de nerefuzat:Mara International Tour-Antalya 2019, AVION din Baia Mare

Ministerul Muncii lucrează la aplicarea normelor ca să transmită, apoi, Caselor de Pensii metodele de calcul și cuantumurile necesare măririi pensiilor.

Nu se știe, însă, dacă normele vor fi promulgate prin Hotărâre de Guvern sau ordin de ministru astfel încât autoritățile să poată pune în aplicare promisiunile de mărire a pensiilor din luna septembrie.

Printre aspectele avute în vedere de noua lege a pensiilor se numără stagiul militar pentru bărbați sau numărul de copii al unei femei, ceea ce va aduce un beneficiu în plus.

Din septembrie se mărește și punctul de pensie

Cel mai important rezultat va fi eliminarea inechităţii dintre femei şi bărbaţi, care primesc acum indemnizaţii diferite pentru aceeaşi meserie şi acelaşi număr de ani lucraţi.

Efortul va fi uriaş, deoarece peste cinci milioane de pensii urmează să fie verificate. Cel mai important rezultat va fi eliminarea inechităţii dintre femei şi bărbaţi. Tot de luna viitoare cresc pensia minimă şi punctul de pensie. Din ceea ce promit guvernanții, aceste două coordonate vor crește și anul viitor. Se pregătește astfel baza pentru noua lege a pensiilor.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorescu a făcut recent o declarație care a cam șocat opinia publică. Acesta a spus că sistemul de recalculare a pensiilor este învechit, iar mulți pensionari ar putea deceda până vor primi pensia recalculată.

“De ce omul care are dreptul la o pensie să aștepte un sistem învechit și înțepenit de multe ori, să aștepte o recalculare de pensie? De ce nu alocăm noi statul o sumă pe care am anticipa că ar fi acea corectă și după recalculare să înceapă să se regleze? Omul trebuie să primească astăzi cel puțin cât ar trebui să primească în urma unei recalculări de pensii.

Oamenii nu au timp să aștepte. […] Din păcate viața așa este, sunt oameni a cărei pensie se va recalcula când nu mai sunt pe această lume. Asta este viața, trebuie să fim foarte pragmatici. Atunci de ce să aștepte? Tu ca stat ai greșit față de oameni, tu ca stat trebuie să plătești și să asiguri fiecărui om ceea ce merită atunci când merită, nu peste nu știu cât timp. E o altă abordare pe care mi-aș dori tare mult să o văd în această țară. Să facem ceea ce simțim”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de capital.ro.sursa

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.