Vestea trista a serii! Formula 1 e IN DOLIU! A murit dupa o lunga suferinta!

Patrick Nève, care s-a născut pe 13 octombrie, a fost primul pilot pe care l-a angajat în Formula 1 Frank Williams, care îşi făcea atunci, în 1977, intrarea în Marele Circ.

Provenit dintr-o familie cu origini nobile, Nève s-a arătat pasionat de mic de sporturile cu motor. A început în Formula Ford, unde în 1974 a fost campion mondial, la clasa 1.600 cc. După stagii în Formula 3 şi Formula 2 – unde a prins podiumul la Silverstone, Nève a mers în Formula 1. În 1976 a rulat pentru RAM şi Ensign, iar în 1977 pentru Williams, ocazie cu care a realizat şi cel mai bun rezultat al carierei, locul 7 la Monza.

În 1978, Patrick Nève s-a înscris în Campionatul Mondial de Formula 1 în nume propriu, fiind astfel ultimul pilot din istoria Formulei 1 care s-a înscris individual în competiţie. În total, el a luat startul în 14 Grand Prix-uri de Formula 1.

În anii ’80, Patrick Nève s-a dedicat Turismelor şi curselor de anduranţă, el participând de două ori la Cursa de 24 de ore de la Le Mans, pe care însă nu a terminat-o.

sursa.wowbiz.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.