Veşti bune pentru cei care mănâncă des … banane

Bananele sunt unele dintre cele mai îndrăgite fructe din lume, datorită gustului lor unic și a abundenței de nutrienți. Ele sunt bogate în minerale, vitamine și alte substanțe nutritive, dar sărace în calorii (în comparație cu alte alimente, nu față de alte fructe), grăsimi și colesterol, deci au mai multe beneficii pentru sănătate.

Îți oferim aici 10 motive ca să începi să mănânci banane în fiecare zi:

1. Pentru că sunt bogate în triptofan, un precursor al serotoninei, bananele îmbunătățesc calitatea somnului, tratează depresia și anxietatea.

2. Bananele sunt sărace în sodiu, dar bogate în potasiu, deci scad presiunea sanguină și previn problemele cardiovasculare.

3. Ele controlează nivelul glucozei din organism.

4. Previn formarea pietrelor la rinichi.

5. Deoarece sunt bogate în fibre, îmbunătățesc digestia, previn indigestia și balonarea și normalizează activitatea intestinală.

6. Sunt bogate în potasiu, drept pentru care îmbunătățesc funcționarea creierului.

7. Reprezintă o sursă importantă de fier, adică susțin producția de celule roșii ce tratează anemia.

8. Bananele sunt bogate în vitamina B6, deci luptă împotriva inflamațiilor și previn problemele de articulații.

9. Îmbunătățesc absorbția de calciu și întăresc oasele.

10. Te energizează și hrănesc masa musculară cu minerale și vitamine.

Iată și câteva lucruri amuzante despre banane, pe care puțină lume le știe:

  • Bananele au fost menționate în hieroglife din Egiptul antic.
  • În trecut, ele creșteau în Florida și sudul Californiei, dar în ziua de astăzi, Hawai este singurul loc din SUA unde se mai găsesc culturi comerciale de banane, drept pentru care majoritatea celor din import provin din America Latină, America de Sud, Costa Rica, Ecuador, Columbia, Honduras, Panama și Guatemala.
  • Cele pe care le luam din supermarket sunt de tipul Cavendish banana.
  • Denumirea științifică a acestui fruct este musa sapientum, ceea ce înseamnă „fructul omului înțelept”.
  • Bananele plutesc pe apă, la fel ca merele și pepenii.
  • 51% dintre banane sunt mâncate pe post de mic dejun.
  • Bananele nu cresc în copaci și pe arbuști foarte extinși, clasificați ca fiind ierburi din aceeași familie cu crinii, orhideele și palmierii.
  • Tehnic vorbind ele sunt fructe de pădure.
  • Unele soiuri sălbatice au coaja verde cu dungi albe, pulpa portocalie, albăstruie sau roz și gust de căpșuni.
  • În Japonia și alte câteva culturi, fibrele din banane sunt folosite pentru a produce hârtie și materiale textile.

Sursa: feminis.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.