Vești mari. Cresc de la 1 IULIE! Ministrul Muncii a făcut anuntul care bucura milioane de romani!

Punctul de pensie creşte, din iulie, la 1.000 de lei. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la România TV. Aceasta a precizat că mărirea pensiilor va avea loc în ciuda recomandărilor Fondului Monetar Internaţional (FMI), iar la finalul lunii martie va fi gata şi legea salarizării unitare.

„De la întâi iulie, punctul de pensie va creşte la 1.000 de lei, nu se pune problema să amânăm această creştere, să o schimbăm, să amânăm legea salarizării unitare sau toate celelalte măsuri pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare. Asta nu înseamnă că noi ne uităm cu mai puţin respect către FMI sau către Comisia Europeană sau către alte instituţii internaţionale, dar, nu putem să nu observăm faptul că toate prognozele în ceea ce priveşte România în ultimii ani, atât ale Comisiei Europene cât şi ale FMI au fost greşite. Daţi-ne voie să ne luăm după Comisia de Prognoză, care nu a greşit niciodată până acum, şi după estimările pe care le facem noi cu specialiştii PSD”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

În privința legii salarizării unitare, Lia Olguţa Vasilescu a precizat că îşi propune ca această lege să corecteze o serie de inechităţi care există acum în sistemul bugetar. Noua lege a salarizării ar urma să fie gata până la finalul lunii martie, a mai spus ministrul Muncii.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a estimat, după discuțiile cu oficialii români, că impactul asupra bugetului al tuturor măsurilor promise de PSD înainte de alegeri ar fi echivalent cu 5,5% din produsul intern brut (PIB) al României.

Șeful delegaţiei FMI în România, Reza Baqir, a făcut anunțul în cadrul conferinţei de presă de la finalul misiunii Fondului în România.

”Vrem să vă arătăm nişte calcule, care sunt nişte calcule ilustrative care arată impactul asupra deficitului bugetar dacă vor fi adoptate toate măsurile anunţate înainte de alegeri. Dacă toate măsurile din programul de guvernare vor fi adoptate, pe langă legea salarizării unitare, şi aici mă refer la măsurile care se referă la reducerea contrbuţiilor sociale, reducerea cotei TVA, dividendele de la întreprinderile de stat şi TVA zero la imobiliare, impactul în perioada 2017-2020 ar fi un cost suplimentar de 5,5 % din PIB”, a spus Baqir.

Premierul Sorin Grindeanu spune că anul acesta atragem fonduri europene de 5,2 miliarde de euro iar deficitul bugetar va fi menţinut sub 3%.

sursa:libertatea.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.