Veşti proaste pentru aceşti români. Ar putea fi daţi afară. Se anunţă restructurări

Se pare că bugetele mici din 2021 le-au stricat planurile mai multor primari sau şefi de consilii judeţenie. Din această cauză mai mulţi au hotărât să facă restructurări, pentru că au visteriile goale și nu mai pot plăti salariile.

Veşti proaste pentru aceşti români. Aceştia spuncă preferă să investească în proiecte de infrastructură pentru localităţile pe care le conduc, potrivit stirileprotv.ro.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Veşti proaste pentru aceşti români. Ar putea fi daţi afară

Edilul din Târgu Jiu a descoperit anul acesta că are în subordine doi şefi care răspund de parcările din oraş. Suprize de acest gen sunt și la alte servicii ale instituţiei, unde numărul persoanelor care ocupă funcţii de conducere s-a triplat în ultimii ani.

”Dispar funcţii de conducere, cel puţin pentru anul 2021, pentru că reorganizarea şi restructurarea se va face în fiecare an de acum înainte pe baza calificativelor primite”, afirmă Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Acesta spune că se vor face economii la bugetul local de peste un milion de euro, bani ce ar putea fi investiţi în diferite proiecte ale oraşului.

Ce se va întâmpla la Consiliul Judeţean din Iaşi

Şi la Consiliul Judeţean din Iaşi se vor face disponibilizări. Dintre cei aproximativ 10.000 de salariați, aproape un sfert şi-ar putea pierde locurile de muncă.

”Noi încercăm să eficientizăm, să facem că activităţile să nu fie redundante, să facem că toate atribuţiile pe care le avem în codul administrativ să fie acoperite, să fie acoperite cu direcţii şi servicii performante”, a spus Marius Danga, vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Iaşi.

Și în Primăria Marghita ar urma să se facă dispoibilizări și aproximativ 20% dintre angajaţi să părăsească instituţia. În plus, potrivit sursei citate, edilul ar avea în plan o scădere a salariilor consilierilor cu 10 procente.

”Trebuie să raportăm câţi bani ne intră în instituţie şi cât s-a cheltuit pe salarii. Iar al doilea principiu este comasarea atribuţiilor. Se face o economie de 370.000 de euro la bugetul local”. a declarat Marcel-Emil, primarul Municipiului Marghita.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.