Vești URIAȘE pentru România: Decizia luată la Bruxelles / VIDEO

Vești URIAȘE pentru România: Decizia luată la Bruxelles / VIDEO

Condiţionalităţile ex-ante pe Sănătate sunt pe cale să fie ridicate, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, comisarul european pentru Politici regionale, Corina Creţu, după întâlnirea cu ministrul Florian Bodog.

„Practic am vorbit de condiţionalităţile ex-ante. Ieri am fost puţin mai drastică şi mai dură în sensul că am spus că este o condiţionalitate în pericol. Am aflat şi de la serviciile mele şi de la minister că au fost trimise documentele care sunt acum spre examinare şi suntem pe cale de a ridica condiţionalităţile ex-ante legate de Sănătate. Deci, am primit o versiune a unei foi de parcurs, o hartă a nevoilor sanitare, dar, sigur, urmează acum consultările inter-servicii. În orice caz, paşii cei mai importanţi au fost făcuţi şi, practic, pentru noi, condiţionalitatea pe Sănătate nu mai este o condiţionalitate de mare risc”, a afirmat comisarul european, care se află într-o vizită la Bucureşti, scrie agerpres.ro

Corina Creţu a amintit că, prin Programul Operaţional Regional, România are alocate deja 400 de milioane de euro pentru Sănătate, din această sumă 150 de milioane fiind antamate pentru construcţia a trei spitale regionale.

„Avem o parte deja alocată, potrivit Programului Operaţional Regional, o importantă sumă de bani – aproape 400 de milioane de euro disponibilă pentru sectorul Sănătăţii în România şi din punctul nostru de vedere aceşti bani trebuie utilizaţi în timp util şi într-un mod cât mai eficient. Din această sumă, 150 de milioane sunt deja antamate pentru cele trei spitale regionale. Sunt bucuroasă că s-au stabilit deja locaţiile pentru cele trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova. Am salutat faptul că vom avea garanţia unor proiecte şi studii de fezabilitate de calitate din partea BEI, după care vor urma licitaţiile şi sperăm noi ca undeva în anul 2018 să înceapă construcţia propriu-zisă”, a afirmat Creţu.

Ea a spus că mai sunt la dispoziţie bani pentru renovări şi reamenajări de unităţi medicale.

„Am aflat, de asemenea, că printre cele 280 de unităţi sanitare pentru care mai există bani la dispoziţie, pentru că aşa cum spuneam 150 de milioane sunt antamaţi pentru cele trei spitale regionale, restul banilor sunt pentru renovări şi reamenajări pentru 280 de unităţi. S-a vorbit de 42 de spitale judeţene pentru a fi reabilitate şi extinse. De asemenea, din punctul meu de vedere, mă interesează să îi ajutăm pe cei săraci, pe cei dezavantajaţi, pe cei aflaţi în zonele rurale să aibă acces direct la servicii de sănătate de calitate. Din acest punct de vedere, vom analiza harta nevoilor sociale să vedem unde, cum, cât vom investi în perioada următoare”, a explicat comisarul european.

Conferință de presă susținută de ministrul Sănătății, Florian Bodog, și comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, privind finanțarea spitalelor regionale și extinderea finanțărilor în vederea reabilitarii spitalelor#stiripesurse

Publicată de stiripesurse.ro pe 16 Martie 2017

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.