Vezi filmul capturării snowmobilului apartinând Asociației Salvamont Borșa. video+foto            

Polițiștii de frontieră in cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu țigări desfășurată la frontiera de nord, peste 29.000  pachete cu țigări, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

O parte din întreaga cantitate de ţigări a fost transportată de către contrabandişti cu snowmobilul peste frontieră.  

Oferte Early Booking ! Profita acum!

În data de 4 februarie a.c., în jurul orei 00.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a depistat, într-o zonă muntoasă, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării colete cu țigări cu ajutorul unor snowmobile.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat țigările și s-au dispersat în direcții diferite profitând de întuneric și terenul accidentat.

La fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție care a procedat la cercetarea zonei ocazie cu care au fost descoperite două snowmobile, precum și 14 colete cu țigări.

Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 76.000 de lei.

Țigările, care urmau să ajungă pe piața neagră au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două snowmobile folosite la activitatea infracțională au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și  documentarea întregii activități infracționale.

Vezi filmul capturări snowmobilului apartinând Asociației Salvamont Borșa

Vezi filmul capturări snowmobilului apartinând Asociației Salvamont Borșa

Publicată de Jurnalmm Maramures pe Luni, 4 februarie 2019

 

In ziua de 3 februarie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii lucrătorii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Ulma, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce şi pentru că acestea nu s-au supus, a fost executat 1 foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor, abandonând coletele și fugind spre localitatea Ulma.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, procedându-se totodată la verificarea și supravegherea zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit abandonate 9 colete cu țigări care au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.977 pachete de țigări,  de proveniență ucraineană.

 Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 175.231 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.