Viaţa la -62 de grade Celsius. Gerul năprasnic le îngheață acestor oameni sângele în câteva minute. Imagini unice

Locuitorii așezărilor siberiene sunt obişnuiţi cu temperaturi scăzute iar viaţa lor cotidiană nu este perturbată de gerul extrem. Recent însă un val de frig cum rar s-a înregistrat în vestul Siberiei a închis şcolile, a bulversat transportul terestru şi aerian şi i-a obligat pe localnici să se baricadeze în case.

Publicaţia online siberiantimes.com scrie că în localităţile din regiunea Khanti-Mansi s-a înregistrat un nou record în materie de temperaturi extreme, după ce mercurul termometrelor a coborât până la -62 grade Celsius iar, mai multe zile la rând, temperatura s-a menţinut între -50 şi -58 grade Celsius. Pentru că feţele oamenilor îngheţau în numai câteva minute de la contactul cu gerul tăios, autorităţile au decis închiderea şcolilor, situaţie oarecum ironizată în Iacuţia (estul Rusiei) unde localinicii sunt obişnuiţi cu asemenea temperaturi iar şcolile nu se închid decât rar în astfel de situaţii.

“Mulţi oameni nu au mai putut să-şi pornească maşinile şi pe multe rute, circulaţia rutieră a fost temporar oprită sau restricţionată. De asemenea, multe zboruri au fost anulate. Cel puţin 40 de camioane s-au oprit brusc după ce temperatura a coborât sub -60 grade Celsius. ”, a povestit un localnic.

Sursa si galerie foto: evz.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.