Vicepreședintele Camerei Deputaților, parlamentarul USR, Vlad Duruș: Maramureșul ar putea „contribui” la sancționarea financiară a României

Vicepreședintele Camerei Deputaților, parlamentarul USR, Vlad Duruș: Maramureșul ar putea „contribui” la sancționarea financiară a României

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la stabilirea amplasamentului Centrului de Management Integrat al Deșeurilor. Locația a fost aleasă în satul Sârbi, comuna Fărcașa, pe locul numit de localnici Dealul Urniturii. Cum era ușor de anticipat, dealul s-a urnit și construcțiile au luat-o la vale. De doi ani de zile, CJ Maramureș ne spune că proiectul este realizat în proporție de 80%.

În 2018 executivul județean a plătit un nou studiu geo prin care să se identifice o soluție de stabilizare a terenului. Studiul, cu tot cu aplicarea soluției, costă bugetul județului 13 milioane de lei, bani nerambursabili. Lucrările de stabilizare/punere în siguranță  a investiției trebuiau finalizate, conform autorizației, până la 1 ianuarie 2020.

„Am fost la depozitul de la Sârbi. Lucrările de stabilizare sunt departe de a fi terminate. Întreg proiectul este unul al cărui finalitate este sub semnul întrebării. Efectele le vedem cu toții. Lângă Baia Mare avem un munte de gunoi de aproape 10 metri. O imagine hidoasă, cu păsări care se învârt în stol deasupra unor deșeuri menajere care-ți strâmbă nasul de la mirosul emanat. Din cauza nefinalizării SMID se mai face o groapă de gunoi lângă Arieșul de Pădure. Înmulțim gropile neconforme în timp ce UE amenință România cu declanșarea procedurii de infringement. ”, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților, parlamentarul USR, Vlad Duruș.

(P)

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.