Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh va avea o întâlnire cu reprezentanții CJ Maramureș și primarii din județ

Viceprim-ministrul României, Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) se va afla în Maramureș în cursul zilei de vineri, 10 martie 2017, alături de secretarul de stat Adrian Gâdea. Aceștia vor avea o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, dar și ai administrațiilor publice locale din județ.

Discuțiile vor viza finanțarea proiectelor de dezvoltare a autorităților locale prin fonduri guvernamentale, accesate pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) sau prin fonduri europene, care pot fi obținute pe Programul Operațional Regional (POR).

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, consideră că vizita vicepremierului Sevil Shhaideh vine în cel mai potrivit moment pentru primăriile din Maramureș.

”Doresc să îi mulțumesc pentru vizită doamnei viceprim-ministru, sosirea dânsei venind în cel mai oportun moment pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Maramureș. Săptămâna viitoare este termenul limită pentru autoritățile locale de depunere a proiectelor de dezvoltare a comunităților, prin PNDL. Avem nevoie, în continuare, de informații și lămuriri în ceea ce privește cele 9.500 de obiective noi de investiții care vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Vorbim despre 2.500 de școli, 2.000 de grădinițe, dar și 5.000 de proiecte de reabilitare a drumurilor, realizarea aducțiunilor de apă, canalizare, poduri și dispensare.

Am invitat toți cei 76 de primari din Maramureș să participe la discuțiile cu ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sevil Shhaideh, dar și cu secretarul de stat, Adrian Gâdea. Am convingerea că vom primi informațiile necesare ca Maramureșul să obțină finanțare pentru cât mai multe proiecte, așa cum s-a întâmplat și în anii 2013, 2014 și 2015, când în județul nostru au fost finanțate 120 de proiecte de dezvoltare a comunităților locale”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.