Viceprimarul municipiului Sighet, Daniela Onița-Ivașcu: 24 ianuarie, nu este o zi a comediei!

Viceprimarul municipiului Sighet, Daniela Onița-Ivașcu: 24 ianuarie, nu este o zi a comediei!

Viceprimarul municipiului Sighet, Daniela Onița-Ivașcu consideră ca ziua de  24 ianuarie, nu este o zi a comediei. Domnitorul Alexandru Ioan Cuza și piesa de teatru „Gunoierul” de ziua Micii Unirii nu ar trebui să apară pe același afiș.  Mica Unire reprezintă primul pas măreț spre înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 si consideră că programul evenimentelor trebuia să fie votat de către Consiliul Local.

„⁉️În orașul trist, Cuiul și „Gunoierul” de Mica Unire!!!

Puțini sunt cei care au înțeles de ce CUIUL a apărut pe Aleea Pietonală tocmai de Ziua Micii Uniri în 2017. Multe glume s-au făcut pe atunci! „Să ne punem poftă-n CUI!”, „Promisiunile electorale puse în CUI!”… Memorialul, Judecătoria, Primăria și Cuiul.. Neinspirată asociere!

😑În acel an Mica Unire nu s-a sărbătorit la Sighet. Mă gândeam că mai rău nu se poate…până ieri, când am văzut afișul realizat de Centrul Cultural și Primăria Sighet.

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza și piesa de teatru „Gunoierul” de ziua Micii Unirii pe același afiș !!! Unde ești tu Țepeș Doamne?! Unde a dispărut respectul pentru istoria noastră? Acesta este exemplul oferit noii generații? Ne aruncăm istoria la gunoi?!

❓Acesta este noul trend al culturii sighetene?

Domnilor AȚI UITAT că Mica Unire reprezintă primul pas măreț spre înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918? Ați uitat că programul evenimentelor se votează de către Consiliul Local? Se pare că DA!

❗Ați început cu Ziua Independenței din 9 Mai, și Ziua Armatei din 25 Octombrie, zile în care nu s-a putut intona nici măcar imnul, despre ceremonii grandioase și slujbe religioase… nu mai vorbim. A urmat Festivalul de Tradiții și obiceiuri „MARMATIA”… într-un nou concept și o nouă locație schimbată după 50 de ani de existență… și acum Mica Unire.

⁉️În acest oraș trist, condamnat continu la subdezvoltare, piese de teatru ca „Moș Ion Roată și Unirea”, „Cuza Vodă”, „Ziditori ai Marii Uniri”, „Marea Unire și Războiul” nu-și au locul! De ce oare?!

🤔Să nu ne amintim oare de marii conducători ai neamului nostru care au slujit patria și au știut să pună interesul țării înaintea propriului interes prin faptele lor ? Concluziile vă aparțin?

🤷‍♂️ PENTRU SIGHET anul acesta vom avea „Gunoierul” în ziua de 24 ianuarie începând cu ora 17, la Cinematograful Mara! Atenție la intrarea principală! Tavanul stă să pice. Asta dacă reușiți sa ajungeți la timp și nu ați rămas înzăpeziți.. în acest oraș trist!

Trist, foarte trist..!”, a declarat viceprimarul municipiului Sighet, Daniela Onița-Ivașcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.