Victor Negrescu obține sprijin pentru specialiștii IT în urma unei întâlniri cu Vicepreședintele CE, Andrus Ansi

negrescuVictor Negrescu obține sprijin pentru specialiștii IT în urma unei întâlniri cu Vicepreședintele CE, Andrus Ansip
Deținătorul titlului „Europarlamentarul Anului” la categoria Agenda Digitală și Internet, social-democratul Victor Negrescu, a avut o întâlnire cu Vicepreședintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, Comisar pentru Piața unică digitală. Eurodeputatul român a obținut astfel sprijinul reprezentantului Executivului european pentru mai multe proiecte ale sale: finanțarea din fonduri europene a formării digitale, crearea unei platforme online pentru ajutarea antreprenorilor digitali, respectiv înființarea unor Comisii pentru Viitor la nivelul UE.

De asemenea, în urma invitației europarlamentarului PSD Victor Negrescu,Vicepreședintele Comisiei Europene va efectua o vizită de lucru în România. Oficialul european a ținut să-și exprime aprecierea, cu ocazia întrevederii, pentru experții români din sfera IT&C, subliniind că România are un potențial foarte mare în domeniu.

„Întâlnirea cu Vicepreședintele Comisiei Europene a fost avantajoasă pentru România din mai multe puncte de vedere. În primul rând, domnul Andrus Ansip și-a exprimat intenția, în urma invitației mele, de a efectua o vizită în țara noastră, unde – după cum și însuși comisarul a apreciat – potențialul în domeniul digital este enorm.

În același timp, reprezentantul Comisiei Europene a afirmat că va susține proiectele mele pilot privind finanțarea formării digitale, recunoașterea tuturor profesiilor IT și finanțarea din fonduri europene a competențelor digitale – inițiative care, chiar dacă vor fi implementate la nivelul UE, ajută mai ales specialiștii și firmele românești, care se află în momentul de față în plină dezvoltare.

Comisarul pentru Piața unică digitală va sprijini și proiectul meu pentru crearea unei platforme online, menită să explice celor interesați cum își pot dezvolta o afacere online și cum pot profita de oportunitățile și facilitățile europene”, a declarat Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a obținut susținerea Vicepreședintelui Comisiei Europene și pentru crearea unei Direcții Generale (DG) speciale în cadrul Comisiei Europene și a unei Comisii pentru Viitor în Parlamentul European. Acestea vor viza teme care țin de domeniul IT&C, de securitatea cibernetică și de implementarea noilor tehnologii la nivelul UE, elaborând în același timp strategii pe termen lung privind economia și societatea europeană.

Eurodeputatul Victor Negrescu a subliniat în mai multe rânduri că „țara noastră are o șansă enormă în domeniul Agendei Digitale: România poate să devină o adevărată Silicon Valley a Europei! Avem profesioniști foarte bine pregătiți pe IT&C, recunoscuți peste hotare, avem companii care se dezvoltă în prezent foarte mult și investitori interesați de potențialul României. Putem fi, ca țară, un lider în domeniu”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.