Victor Ponta a câstigat războiul cu TVA-ul la produsele de panificație!

pontaUna dintre măsurile intens susținute de premierul Victor Ponta a fost reducerea TVA de la 24% la 9%, pentru produsele de panificație. În urma acestei măsuri, evaziunea fiscală în domeniul panificaţiei s-a redus cu 20% în 2014.

Potrivit datelor de la ministerul Finanţelor, sumele încasate de la producătorii din panificaţie au crescut cu 300 de milioane de lei.

Anchetatorii au întocmit peste 1.900 de dosare penale în urma verificării producătorilor din domeniul panificaţiei şi a vânzătorilor. Au fost aplicate aproape 60.000 de sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproape 31.000.000 de lei.

De asemenea, în urma acţiunilor pentru verificarea operaţiunilor comerciale în Portul Constanţa, au fost controlate peste 78.000 de transporturi de mărfuri şi peste 36.000 de firme, din toată ţara.

Acţiunile desfăşurate de poliţişti în domeniul morăritului şi panificaţiei au avut ca efect reducerea evaziunii fiscale cu 20%. De asemenea, controalele desfăşurate în Portul Constanţa şi la nivel naţional, au dus la creşterea cu 20% a exporturilor fiscalizate, faţă de perioadele similare ale anului trecut.

De asemenea, după reducerea TVA la pâine de la 24% la 9% de la 1 septembrie 2013, evaziunea fiscală s-a redus cu 300 milioane de lei, conform estimărilor Ministerului Finanţelor Publice.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.