Victor Ponta continuă investiția în educație!

În prezent avem cel mai mare buget al Educației acordat vreodată de către un Guvern, în valoare de 22 de miliarde de lei. În această săptămână, prin Ordonanța de urgență adoptată de Guvern, bugetul Ministerului Educației a fost suplimentat cu înca 50 de milioane de euro pentru formarea profesională a profesorilor. Suma forfetară alocată pe dascăl este de 150 de euro, bani care vor fi folosiți pentru achiziționarea materialelor didactice și pentru participarea la programe de formare profesională.

În același timp, prin măsurile reparatorii adoptate, vom returna profesorilor banii tăiați ilegal de către Guvernarea PDL din Fondul de rezervă bugetară, un obiectiv pentru care am luptat mereu, atât în calitate de sindicalist, cât și din postura de Ministru al Educației. Prin suplimentarea bugetului Ministerului Educației, vom înapoia drepturile furate de foștii guvernanți fiecărui profesor care a câștigat în instanță.

Totodată, prin acest act normativ important adoptat în data de 22.09.2014, instituţiile de învăţământ universitar de stat vor putea să finanțeze din bugetele proprii activităţi sportive, culturale şi artistice, precum şi din activităţi profesionale pentru asociaţii şi organizaţii studenţeşti.

Prim-ministrul Victor Ponta și-a luat angajamentul de a susține și de a investi în tineri și educație prin consolidarea întregului sistem educațional ce presupune dezvoltarea cadrului didactic, a programelor școlare și a infrastructurii. Până în prezent au crescut salariile profesorilor, s-au deblocat posturile din învățământul superior, s-au investit 200 de milioane de euro în infrastructura școlară, s-au acordat microbuze pentru transportul elevilor și rechizite școlare gratuite. De asemenea, s-au implementat o serie de strategii și proiecte pentru  integrarea tinerilor pe piața muncii. Toate aceste măsuri implementate conduc la evoluția și dezvoltarea sistemului educațional din România.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.