Victor Ponta – O Viziune Politică de viitor

Alegerile prezidențiale aduc în prim-plan publicului teme relevante pentru societatea civilă în ansamblul său. Ofertele candidaților și atenția electoratului ar trebui să se îndrepte totuși preponderent spre prerogativele, atribuțiile funcției de președinte, și respectiv a calităților, calificărilor și recomandărilor candidaților în raport cu acestea.. Dincolo de dezbaterile politice, votul nostru se îndreaptă conştient şi responsabil spre candidatul care ne-a convins prin reuşitele sale, și prin viziunea politică pe termen lung.

România se află  într-un impas politic în acest moment. Ne-am redresat economic în ultimii doi ani, după criza financiară acută resimțită în buzunarele fiecărui român în timpul Guvernelor Boc, am făcut pași importanți în jocul politic european și ne-am consolidat poziția ca actor regional. Am reușit împreună nu doar să ne stabilizăm, ci și să progresăm. Este cert faptul că trebuie să continuăm în același ritm dinamic și de acum înainte! Avem posibilitatea să alegem SCHIMBARE PÂNĂ LA CAPĂT alături de un candidat cu o viziune politică de viitor, alături de Victor Ponta !

Social-democrații pun un accent deosebit pe cooperare pentru degajarea consensului și stabilirea interesului general. Victor Ponta este un om politic de stânga desăvârșit, care alături de USD , vă propune reconstrucția comunității politice prin reforme instituționale menite să consolideze separația puterilor în stat, și prin dialog democratic și deschis cu toți factorii decizionali.

Viitorul Președinte trebuie să fie un bun mediator, dar mai ales un jucător de echipă alături de Premier, Guvern, Parlament și Cetățeni ; doar așa se va asigura dialogul instituțional și social, precum și menținerea spiritului civic vital oricărei democrații funcționale. Este momentul să avem în șeful statului un aliat al cetățenilor, care să redevină un factor de coagulare a intereselor naționale și un element de echilibru politico-instituțional, un PREȘEDINTE CARE UNEȘTE !

Abuzurile de putere admise în prezent trebuie eliminate, fiind necesară o remodelare instituțională și o restructurare a vieții politice românești. Așadar, se impune revizuirea Constituției pentru a desăvârși democrația participativă armonizată cu reprezentarea proporțională în Parlament a tuturor curentelor politice, dar și pentru a întări statul de drept. Reforma constituțională e menită să consolideze mecanismele consensuale și consultative între puterile statului și să protejeze independența sistemului juridic.  Modernizarea administrativă și reducerea birocrației este eficientizată prin descentralizarea statului, proiect pe care Victor Ponta l-a susținut în mod constant încă din 2012, și care va fi reluat ca proiect de finalizat în 2015. Astfel, deciziile vor fi luate cât mai aproape de cetățeni și în concordanță cu nevoile fiecărei comunități de către autoritățile locale competente.

Avem nevoie de o reconstrucție a instituțiilor și a spațiului public românesc, precum și de o reformă electorală menită să reducă numărul de parlamentari și să asigure reprezentarea tuturor cetățenilor indiferent de curentul politic cu care aceștia se identifică. Trebuie să avem în vedere faptul că alegând Victor Ponta, alegem un PREȘEDINTE CARE CONSTRUIEȘTE!

Victor Ponta a fost blamat pentru faptul că este prea tânăr pentru a îndeplini cu succes cerințele celei mai înalte funcții din stat. Personal, cred că dacă a avea un Președinte “prea tânăr” înseamnă a avea un Președinte cu o viziune politică consolidată și clară, atunci în 2 noiembrie nu veți greși votând Victor Ponta, omul care ne-a dovedit tuturor că își dorește o Românie Puternică și Dreaptă !

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.