Victor Ponta susţine că separarea funcţiei politice de cea administrativă i se aplică inclusiv lui

pontaPreședintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Victor Ponta, a declarat sâmbătă, la finalul Comitetul Executiv Național al Organizației Femeilor Social-Democrate, că susține propunerea președintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia funcțiile administrative, cum ar fi cea de președinte de CJ, să fie separate de cele politice, precum cea de lider de organizație județeană și a adăugat că această regulă trebui aplicată fără excepție în rândul liderilor social-democrați, inclusiv pentru el.

„Da, cred că este o propunere corectă și ca orice principiu cred că se aplică la toată lumea, fără excepție”, a declarat Ponta, întrebat dacă susține propunerea lui Liviu Dragnea, potrivit căreia funcțiile administrative să fie separate de cele politice.

Întrebat dacă se va aplica și în cazul său, Ponta a spus: „Bineînțeles, doar nu sunt eu o excepție”.

Președintele PSD a declarat că în cadrul reuniunii femeilor social-democrat a discutat împreună cu acestea despre obiectivele importante pe linie de partid realizate în ultimii cinci ani de zile.

„Despre activitatea colegelor noastre, începând cu doamna comisar european Corina Crețu, europarlamentari, parlamentari, miniștri, primari, consilieri. Și despre faptul că în primăvară trebuie să facem noul proiect politic 2015-2019, care presupune două lucruri esențiale. Pe de-o parte, să avem grijă să-i apărăm, să ne facem datoria față de cei peste cinci milioane de români care au avut și au încredere în noi și ne-au votat tot timpul. Pe de altă parte, să încercăm să guvernăm bine și să schimbăm în PSD lucrurile pe care toată lumea le cere să fie schimbate și anume o acțiune foarte clară și consecventă prin care să arătăm că sprijinim și în societate și în interiorul partidului combaterea corupției, a clientelismului politic și a acumulării de putere doar la anumite persoane și anumite funcții. Și colegele mele mă susțin”, a declarat Ponta.

Premierul a declarat că reforma în PSD i se va aplica și lui, fiind întrebat ce înseamnă că acest proces va porni de la el.

„Înseamnă că mi se aplică și mie, nu că pornește de la mine. O reformă nu poate fi făcută decât printr-un efort colectiv și aici mă refer la schimbarea Constituției acolo unde va fi nevoie, la schimbarea legilor, la schimbarea Statutului PSD. Pentru că, evident, ideea cu cele două mandate (limitarea numărului de mandate ale aleșilor la două — n.r.) poate fi pentru viitor. (…) E vorba de viitor, nu poate fi aplicat ceva retroactiv. (…) Dar, repet, sunt interdicții sau sunt limitări, unele în Constituție, și aici este nevoie de consens cu celelalte forțe politice, altele în lege, la fel, consens în Parlament și mai departe în Statutul PSD, cel puțin. Sunt convins că și în ale celorlalte partide sunt prevederi foarte clare care să nu mai lase loc de interpretări în acest sens. Mai concret, în martie când facem Congresul”, a mai declarat Victor Ponta.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.