VIDEO: Avion cu 300 de pasageri a aterizat de urgență apoi a explodat pe pistă

avion dubaiUn avion de pasageri al companiei Emirates a aterizat de urgență pe aeroportul din Dubai, după care a explodat într-o minge de foc pe pistă.

Pe siteul dailymail.co.uk, a fost postat un articol despre teribilul incident aviatic ce a avut loc ieri dimineață. Un avion cu 300 de pasageri la bord al companiei Emirates, a aterizat de urgență pe aeroportul din Dubai. Un fum negru gros putea fi văzut deasupra Aeroportului Internațional din Dubai, după ce unBoeing 777 al companiei Emirates, care transporta 282 de pasageri și 18 membri ai echipajului a fost nevoit să aterizeze de urgență în jurul orei locale 12:45.

Există informații că trenul de aterizare alavionului care făcuse un zbor de pe Aeroportul Internațional Trivandrum din India până în Dubai, nu s-a deschis complet înainte ca avionul să atingă solul. Alte rapoarte susțin că motorul de pe partea dreaptă a avionului au luat foc și au căzut în timpul aterizării.

În fotografiile de la locul incidentului se poate vedea un fum negru degajându-se din secțiunea superioară a aeronavei. Incredibil, dar toți pasagerii au fost evacuați în siguranță înainte ca avionul să fie cuprins de flăcări. Căpitanul a cerut ajutor de urgență înainte ca avionul să aterizeze pe pistă, echipele de intervenție acționând prompt ulterior la locul accidentului. Un pilot care a asistat la aterizarea zborului EK521, a spus pentru postul de televiziune NDTV că avionul a aterizat „foarte greu” și a lovit „coada pistei”, moment în care trenul de aterizare nerezistând impactului a luat foc. Un pasager de pe un alt avion care aștepta să decoleze a spus că a putut vedea toboganele de urgență care s-au declanșat în momentul opririi avionului pe pistă.

Toate zborurile spre terminalul din Dubai au fost deviate în timp ce echipajele de urgență acționau la fața locului. Toate decolările și aterizările au fost ulterior suspendate. Compania Emirates a emis o declarație în care se precizează: „Emirates poate confirma că astăzi, 3 august 2016, zborul EK521 de la Aeroportul Internațional Trivandrum din Thiruvananthapuram India, cu destinația Dubai, a fost implicat într-un accident pe Aeroportul Internațional din Dubai. Au existat 282 de pasageri și 18 membri ai echipajului la bord. Avionul Boeing 777, a plecat la ora 10:19 de la Aeroportul Internațional Trivandrum și a fost programată să aterizeze la 12:50 pe Aeroportul Internațional din Dubai. Putem confirma faptul că nu există victime în rândul pasagerilor și a echipajului. Toți pasagerii și echipajul au fost evacuați în condiții de siguranță”.

Piloții și echipajul au fost lăudați pentru aterizarea avionului în condițiile date, aceștia acționând ca la carte, rapoartele arătând că ei au cerut aeroportului permisiunea pentru o aterizare de urgență. Un jurnalist indian de la ABP News a scris: „Pasagerii zborului de la bordul Emirates au supraviețuit morții. Piloții merită toate laudele pentru că au reușit să salveze atât de multe vieți”. Autoritățile aeronautice din Arabia Saudită au declanșat o anchetă.

Sursa: blastingnews.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.