VIDEO Cum scapi de căpuşe. Cea mai sigură şi rapidă metodă

Vacanţele petrecute în natură sunt foarte atractive, însă există şi riscul să fim înţepaţi de anumite insecte sau arahnide care trăiesc în mediul lor natural. Dacă totuşi acest lucru se întâmplă şi o căpuşă îşi va înfige capul în pielea noastră, cu siguranţă ne vom aminti de metoda prezentată în acest filmuleţ pentru a scăpa nevătămaţi şi fără repercusiuni ulterioare asupra sănătăţii.

Dacă sunteţi muşcaţi de o căpuşă, în primul rând nu trebuie să intraţi în panică. O înţepătură de căpuşă face ca în majoritatea cazurilor capul acesteia să rămână înfipt în pielea noastră. Scopul e să extragem căpuşa cu tot cu cleştii cu care s-a ataşat, nu numai corpul său. De obicei recurgem la o pensetă pentru a extrage căpuşa din locul în care s-a înfipt. Dacă însă vom folosi metoda prezentată în acest filmuleţ, vom scăpa foarte uşor de alte intervenţii medicale sau chiar complicaţii nedorite.

Tot ce trebuie să facem este să înmuiem un beţişor de urechi în apă şi să să rotim cu atenţie, presând uşor beţişorul cu vată în jurul ei. După câteva răsuciri căpuşa va ieşi la suprafaţa pielii fără ca vreo parte a corpului ei să se rupă şi să rămână în piele, scrie LiveBiz.ro.

Este foarte important ca după ce căpuşa a fost eliminată, să ne spălăm pe mâni şi folosim apă şi săpun pentru a curăţa porţiunea de piele afectată. Apoi aplicăm soluţie antiseptică: spirt, iod sau betadină. Acest procedeu de înlăturare a căpuşelor înfipte în piele este extrem de simplu, dar după cum vedem şi în aceste imagini, are o eficienţă maximă. Ideal ar fi să nu fie nevoie să îl folosiţi, însă dacă vă confruntaţi cu o astfel de situaţie, este bine de ştiut. Dacă nu sunteţi siguri că ştiţi ce trebuie să faceţi, nu neglijaţi niciodată să vă prezentaţi de la bun început la medic.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.