VIDEO: Focuri de armă la graniţa României cu Ucraina, pentru capturarea unui traficanţilor de ţigări

DSC_3046Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au întocmit lucrare penală unui maramureşean pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi au confiscat 6.350 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 61.000 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

În data de 10 martie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorul PF Sarasău, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, a observat pe raza localităţii de frontieră Sarasău, judeţul Maramureş, localitate situată pe malul românesc al râului Tisa, o persoană care se deplasa spre interiorul ţării, transportând în spate mai multe colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea acestuia efectuând somaţiile legale prin voce. Bărbatul nu s-a supus, a abandonat coletele şi a fugit de la faţa locului.

S-a trecut la monitorizarea zonei, fiind folosit şi câinele de urmă Pexa, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reţinerii persoanei implicate în activitatea de contrabandă.

În urma acţiunii, s-a reuşit identificarea şi reţinerea cetăţeanului român B. Daniel de 32 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

Totodată, la faţa locului au fost descoperite 6 colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană care, în urma inventarierii, s-a constatat că este vorba de 3.400 pachete, în valoare de aproximativ 31.000 de lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar maramureşeanul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment.

Tot ieri, 10 martie 2015, la nivelul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii Straja, la aproximativ 2,5 km de linia de frontieră spre interior, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, dar deoarece cei în cauză le-au ignorat, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit, dispersându-se pe mai multe direcţii.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea reţinerii şi identificării persoanelor respective, precum şi a cercetării în comun a evenimentului.

La faţa locului, poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit mai multe colete învelite în folie neagră, care conţineau ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

La sediul sectorului, în urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat că acestea conţin 2.950 pachete ţigări mărcile Viceroy şi Jing Ling, în valoare de aproximativ 30.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, cercetările fiind continuate împreuna cu autoritățile ucrainene în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.