VIDEO: Percheziţii de amploare la Borşa! Contrabandiştii luaţi in vizor!

perchezitii1În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 27 de percheziţii şi au pus în executare mai multe mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

La data de 19 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare  Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, efectuează 27 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă.

Percheziţiile sunt efectuate la domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Alba (8), Hunedoara (2), Mureş (5), Maramureş (6), Cluj (4) şi Bistriţa Năsăud (2). Vor fi puse în executare 16 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin. 3 lin Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Cei în cauză  urmează a fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, cele 16 persoane ar fi deţinut, transportat şi comercializat ţigarete care proveneau din contrabandă, din Republica Moldova şi Ucraina.  În urma investigaţiilor efectuate în cadrul dosarului penal, au fost confiscate peste 100.000 de ţigarete provenite din contrabandă.   Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

Din informaţiile primite Borşa a fost una dintre localitaţile vizate de percheziţii.

Foto: Arhivă

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.