Vine un nou val de aer polar. VEZI cât de frig va fi în Maramureş…

Vine un nou val de aer polar. VEZI cât de frig va fi în Maramureş…

Vreme schimbătoare în următorele două săptămâni, cu oscilaţii de temperaturi, dar şi cu precipitaţii abundente în perioada imediat următoare. Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteologie(ANM) avertizează că din 25 februarie, frigul va pune stăpânire pe toată ţara.

În următoarele două săptămâni, vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor, iar singura perioadă în care se vor consemna scăderi ale temperaturilor va fi 25-28 februarie, în timp ce precipitaţii sunt anunţate în zilele de 22 şi 25 februarie, reiese din prognoza ANM, valabilă pentru perioada 22 februarie – 5 martie 2017.

În Maramureş, în intervalul 21-24 februarie, va avea loc un proces de încălzire a vremii, astfel încât, în medie, temperaturile maxime vor fi de 8 — 11 grade, iar cele minime între 3 şi 6 grade.

Scăderea de temperatură ce va debuta în data de 25 februarie va fi semnificativă, situând valorile în jurul celor normale pentru sfârşitul lunii februarie, cu 4 — 6 grade, ziua, şi între—6 şi—3 grade noaptea, ca medie regională.

Pentru primele zile din martie sunt estimate temperaturi în creştere uşoară şi treptată, mai ales la valorile diurne. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză precipitaţiile vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ, mai ales ninsori în 21 şi 25 februarie şi mixte în celelalte zile. Pentru cea de-a doua săptămână probabilitatea pentru precipitaţii se va diminua.

La munte, în intervalul 21 — 24 februarie, vremea se încălzi, valorile devenind mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Astfel, vor fi maxime de la 0 la 6 grade şi minime între—4 şi 0 grade, în medie. Din 25 februarie, temperaturile vor scădea, determinând un regim apropiat de cel normal pentru sfârşit de februarie, cu valori între—2 şi 0 grade ziua, respectiv între—10 şi—6 grade noaptea.

Pentru primele zile ale lunii martie este estimată o creştere uşoară şi treptată a valorilor termice.

În prima săptămână vor precipitaţii în fiecare zi, predominant ninsori, care local şi temporar pot fi mai consistente, dar şi precipitaţii mixte cu condiţii de polei în intervalul 22 — 24 februarie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă. Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.
sursa

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.