Viorica Dăncilă – nominalizată pentru Europarlamentarul Anului 2017, la categoriile Drepturile Femeii și Egalitate de Gen și Cercetare și Inovare

Viorica Dăncilă – nominalizată pentru Europarlamentarul Anului 2017, la categoriile Drepturile Femeii și Egalitate de Gen și Cercetare și Inovare

Viorica Dăncilă, liderul eurodeputaților social-democrați români, a fost nominalizată în cadrul MEP Awards 2017, la categoriile Drepturile Femeii și Egalitate de Gen și Cercetare și Inovare. Premiile sunt acordate anual la Bruxelles.

Nominalizarile echivalează cu o recunoaștere a contribuției aduse de eurodeputata PSD, prin activitatea sa din Parlamentul European, pentru îmbunătățirea statutului femeilor din statele UE, din punct de vedere profesional și social.

În calitate de raportor din umbră al grupului S&D din PE pe marginea Raportului privind cariera femeilor în domeniul științei și în universități, Viorica Dăncilă a evidențiat discriminarea care încă există în această zonă și a solicitat Comisiei să ia măsuri urgente.

Eurodeputata social-democrată a fost, totodată, inițiatoarea unei declarații scrise prin care se solicită Comisiei Europene sprijin pentru femeile din mediul rural, prin introducerea unei Garanții europene după modelul Garanției pentru tineret.
De asemenea, în calitate de raportor pe marginea bugetului UE pentru anul 2017, Viorica Dăncilă a cerut în mod ferm acordarea unei finanțări adecvate pentru programele menite să ofere educație de calitate și locuri de muncă, pentru femei și fete.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.