Virus mortal in Romania! Sunt deja 25 de cazuri de imbolnavire si trei decese. Evitati expunerea!

Virus mortal in Romania! Sunt deja 25 de cazuri de imbolnavire si trei decese. Evitati expunerea!

Un virus mortal, care a provocat deja câteva decese, face ravagii în România. Numărul cazurilor a ajuns la 25. Nu este de glumă cu această boală. Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea.

Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile semnalate în acest sezon a ajuns la 25, până în prezent fiind înregistate trei decese.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în perioada 3 iunie – 4 septembrie au fost înregistrate 25 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Totodată, s-au înregistrat trei decese: unul în Călăraşi, unul în Buzău şi unul în Vrancea.

În funcţie de expunere, cazurile au fost înregistrate în judeţele: Călăraşi (5 cazuri), Galaţi (3*cazuri), câte două cazuri în Tulcea, Teleorman şi Iaşi, câte un caz în Buzău, Dolj, Mureş, Vaslui, Vrancea şi şase cazuri în municipiul Bucureşti. *Unul dintre cazuri a avut expunerea atât în judeţul Galaţi, cât şi în judeţul Tulcea.

Specialiştii recomandă populaţiei

să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.sursa: capital.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.