Vis devenit realitate. Adrian Todoran: ” De la cizme de cauciuc la costum de parlamentar”

Ales deputat PMP de Maramureș, Adrian Todoran se află la primul mandat și este membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, dar până să ajungă în Parlament, a pornit de jos.

„Mi-am petrecut copilăria și toate vacanțele de vară la munca câmpului, la săpat, la cosit, la arat și umblam în cizme de cauciuc, asta nu voi uita niciodată”, a declarat, pentru EVZ, Adrian Todoran.

După vaci, pe câmp

La 18 ani, Todoran devenea secretar general al organizației de tineret PD (Partidul Democrat). „Am ajuns la 18 ani, cu PD-ul, pentru prima dată în Casa Poporului. Am fost foarte impresionat de ce am văzut acolo. Eu veneam dintr-o lume în care mergeam după vaci, seara, pe câmp, și ajunsesem parcă într-o altă lume, când am văzut tot ce s-a muncit acolo”, dezvăluie deputatul PMP. „Atunci, mi-am făcut o promisiune: că atât voi trage în viață și voi munci, până când o să ajung din cizme de cauciuc, într-un costum în Casa Poporului”, a mai spus Todoran.

În primul an de facultate a plecat să muncească în Italia, ca zilier. La 21 de ani, a devenit antreprenor și și-a deschis propria firmă. A lucrat în comerț și a avut patru magazine – două se ocupau de telefonie mobilă, iar două erau magazine de îmbrăcăminte. Concomitent, făcea și politică, iar banii câștigați i-a investit în ea. „După PD, am ajuns în PDL, după fuziune, și am ars toate etapele”, a povestit deputatul. El a subliniat că nu a fost deloc ușor, „am întâlnit mulți oameni răi și chiar dacă mi-au spus mulți că trebuie să renunț, eu am crezut cu tărie în acest vis”. Ce părere are despre politicieni? „Sunt mulți parlamentari rupți de realitate. Cred că se pot face schimbări”, conchide deputatul PMP.

În rivalitate cu finul lui Gabriel Oprea

Când s-au întocmit listele PMP pentru alegerile parlamentare din 2016, a disputat primul loc la Camera Deputaților pentru județul Maramureș cu finul fostului lider UNPR, Gabriel Oprea. „Bătălia am dus-o cu un deputat în funcție, dar președintele PMP, Traian Băsescu, și Eugen Tomac s-au bătut pentru mine, iar Băsescu mi-a promis că, dacă voi munci, voi ajunge departe și așa a fost”, a mărturisit Todoran, pentru EVZ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.