Vise de Crăciun-expoziție concurs la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Vișeu de Sus. Au fost expuse și lucrări din Spania, Polonia, Bulgaria și Grecia

 Activitățile artistico-plastice și practice au un rol foarte important în dezvoltarea copilului, acesta învață astfel să își exprime sentimentele, emoțiile și să aprecieze lucrurile frumoase din punct de vedere estetic. Pentru a încuraja dezvoltarea creativității și a unor abilități artistice, Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Vișeu de Sus a organizat marți, 21 decembrie, expoziția-concurs Vise de Crăciun.

În cadrul acesteia au fost expuse 170 de creații plastice și practice, realizate de copii de la : Grădinița cu Program Prelungit Nr.1, Grădinița cu Program Normal Veronica și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Vișeu de Sus, Școlile Gimnaziale Nr.4, Nr.8, Nr.9 Borșa, Grădinița Nr.7 și GPP Nr.10 din aceeași localitate, Grădinița cu Program Prelungit Nr.8 Sighetu Marmației, Școala Gimnazială Vișeu de Jos, Liceul Tehnologic „Alexandru Filipașcu” Petrova, Școala Profesională Nr.4-GPN Nr.6 Vișeu de Sus, Școala Gimnazială Nr.7 Vișeu de Sus, Grădinița din  Remeți, Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” Baia Mare.

Lucrările au fost evaluate în funcție de criteriile celor două secțiuni: Felicitări/lucrări artistico-plastice cu tematica Crăciunului și Decorațiuni/podoabe realizate din materiale reciclabile. Copiii au manifestat interes deosebit în realizarea creațiilor, iar juriul i-a răsplătit cu premii pe măsura muncii lor.

”Fie că ne referim la desen, pictură, colaj, muzică, teatru sau dans, arta este cea mai bună modalitate de a le stimula copiilor potențialul creativ, dar și deschiderea spre experimentare, fără să le fie teamă că greșesc”, consideră organizatorii.

Expoziția a avut un colț special amenajat cu lucrările copiilor din Spania, Polonia, Bulgaria, Grecia, țări participante în proiectul E-Twinning. Scopul proiectului este familiarizarea cu obiceiurile specifice Crăciunului ale fiecărei țări participante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.