Vişeu de Sus: Un vagon al Mocaniţei a deraiat din nou, la nici o săptămâna după un accident similar. 12 turişti au suferit răni uşoare. foto

Vişeu de Sus: Un vagon al Mocaniţei a deraiat din nou, la nici o săptămâna după un accident similar. 12 turişti au suferit răni uşoare. foto

Un vagon al trenului turistic Mocăniţa a deraiat vineri în timp ce parcurgea traseul obişnuit pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureşului, a precizat directorul Salvamont Maramureş, Dan Benga.

Din primele informaţii nu ar fi persoane accidentate.  Potrivit directorului Salvamont Maramureş, deraierea s-a produs la km 8 al liniei ferate cu ecartament îngust şi a fost anunţată la numărul 112.

‘Acţiune în desfăşurare Salvamont Maramureş… Valea Vaserului traseul Mocăniţei… În urma unui apel venit prin 112 se pare că o garnitură (vagon) a Mocăniţei ar fi deraiat la Km 8. Nu se cunosc deocamdată alte detalii… O echipă de prim răspuns a Salvamont Maramureş – formaţia Vişeu se deplasează de urgenţă în zonă… Totodată un echipaj de stingere de la Pompieri – Vişeu şi un echipaj medical au plecat spre zona mai sus amintită’, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureş.

Este al doilea incident de acest gen după cel petrecut sâmbăta trecută când o locomotivă a trenului Mocăniţa a deraiat, antrenând primul vagon. 12 turişti au suferit răni uşoare.

În momentul producerii accidentului, locomotiva avea legate 11 vagoane şi 340 de turişti erau la bord. AGERPRES

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.